20:17, čet, 8. Avg

Septembra nova dražba premoženja ŠC Pohorje





Stečajni upravitelj Športnega centra Pohorje Drago Dubrovski je za 13. in 14. september razpisal novo obsežno dražbo premoženja, ki je glede na postavljene izklicne cene ocenjeno na skoraj milijon in pol evrov. Poleg snežnih topov in teptalnikov bo na voljo nekaj večjih nepremičnin, tudi zemljišča v Kranjski Gori in na Kopah.

Foto: STA
Foto: STA

Na 481.000 evrov je postavljena izklicna cena za 30 snežnih topov in 90 pripadajočih cevi, na dražbi bo na voljo tudi pet teptalnih strojev, tri tovorna vozila, štirikolesnik, kolo z motorjem ter prikolica za tovor. Od premičnih stvari bo Dubrovski skušal unovčiti še vrtno hišico ter hiško, sestavljeno iz treh kontejnerjev.

Ostala ponudba na jesenski dražbi je sestavljena iz nepremičnin. Stečajni upravitelj bo tako skušal najti lastnika še za preostale solastniške deleže in apartma v apartmajskih hišah Bolfenk ter nekaj prostorov v hotelu Arena, ki niso bili prodani na prvi dražbi. Prav tako za 45.000 evrov ponuja solastniški delež na prireditvenem šotoru pod snežnim stadionom ter za 11.900 evrov leseni montažni objekt na golfu.

Večjih vrednosti pa so parcele na smučiščih v Kranjski Gori in na Kopah. Tiste na smučišču Podkoren Dubrovski ponuja po izklicni ceni 244.000 evrov, zemljišča na smučišču in trasi sedežnic Pungart in Pahernik ter na območju štirisedežnice Kaštivnik na Kopah pa bodo potencialnim interesentom ponujena za 117.200 evrov.

Na dosedanjih dražbah je stečajni upravitelj nekdanjega mariborskega ponudnika hotelskih in smučarskih storitev uspel unovčiti za okoli milijon evrov premoženja. Med drugim je DUTB prodal pet sob ter nekaj dodatnih prostorov v hotelu Arena.

Ob tem je kupca takrat našlo tudi 40.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče na Ribniškem Pohorju, za katerega je bilo več zanimanja, tako da je podjetje Mara, ki že ima v najemu tudi Ribniško kočo, moralo odšteti skoraj 120.000 evrov, kar je bil trikratnik izklicne cene. Prodan je bil tudi 20-odstotni delež v družbi RTC Žičnice Kranjska Gora, nekaj delovnih strojev in tri zemljišča na Pohorju.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.