18:29, pon, 29. Jul

Konec avgusta Trail in Bike maraton Pohorje





V soboto 27. avgusta se bo v Rušah in Mariboru odvil 2. mednarodni Trail maraton Pohorje, kateremu bodo tudi letos dodali humanitarno noto. Kot so povedali organizatorji na današnji novinarski, letos Trail podaljšujejo z Bike maratonom. Ob tem pa pripravljajo tudi pester športno – zabaven program za otroke.

trail maraton pohorje (1)

Trail maraton Pohorje, ki ga enačijo z enim izmed večjih trail tekaških dogodkov v Sloveniji, je na premierni prireditvi lansko leto gostil 266 trail tekačev. “Trenutno je okoli 300 objav in še sedaj lahko poudarim, da prihaja res pestra mednarodna zasedba,” je povedal Simon Potrč, predsednik Prireditvenega odbora Trail maraton Pohorje.

Letos tudi Bike maraton

V letošnjem letu so člani društva Aktivni smo ponovno združili moči, a z nekoliko dopolnitvami. Tako so prej enodnevni dogodek podaljšali na dva dni, in sicer bo v soboto 27. avgusta potekal že znan Trail maratom, dan kasneje pa bodo nadaljevali z Bike maratonom. “Trail maraton Pohorje se je počutil osamljenega, zato smo mu TMP-jevci priskrbeli družbo,” so povedali organizatorji.

Trase bodo udeležence Trail in Bike maratona Pohorje vodile po najlepših gozdnih poteh, vlakah in markiranih planinskih poteh Mariborskega in Ruškega Pohorja, s čimer želijo, v duhu zelenega turizma, promovirati najlepše kotičke Pohorja in regije.

Prireditev tudi s humanitarno noto

Ob koncu novinarske konference sta predsednik društva Aktivni smo Jure Brečko in pomočnik ravnatelja OŠ Janka Glazerja Ruše Miro Jaušovec, podpisala pismo o nameri za prenos sredstev, ki jih bodo zbrali s humanitarnimi aktivnostmi prireditve. Sredstva bodo namenili za malice in kosila šolarjev iz socialno šibkih družin.

trail maraton pohorje novinarska (1)

Dopolnjeno danes, 11. avgusta, ob 11:40

Organizatorji opomnili na novosti

Tekači se bodo letos podali za 4, 10, 22 in 44 kilometrsko traso po Pohorju. Najkrajša je novost letošnje prireditve in je namenjena tekačem, ki so začetniki na področju trail tekov. Simon Potrč, predsednik prireditvenega odbora Trail maraton Pohorje, je predstavil tudi spremembe preostalih treh tras, ki so bile nadgrajene predvsem s ciljem, da tekačem pokažejo najlepše dele Pohorja, z najlepšimi razgledi. »Do današnjega dne smo zabeležili 296 prijav. Prijave so za 10, 22, 44 kilometrski trail tek možne še do 19. avgusta, medtem ko se lahko tekači na 4 kilometrsko traso prijavijo tudi na dan priredite,« je dodal Potrč.

Eden pomembnih partnerjev športno-humanitarne prireditve je Zavod za turizem Maribor-Pohorje. »Spremljanje izvajanja aktivnosti ekipe Trail maraton Pohorje nam je v veliko zadovoljstvo. Zgodbo sodelovanja z veseljem nadaljujemo tudi letos. Organizatorji ne samo, da se zavedate, da je treba konec avgusta pripraviti prireditev, ampak vas lahko dejansko spremljamo pri aktivnostih skozi vse leto. S tem krepite in gradite prepoznavnost Pohorja. Spodbujate tako lokalno prebivalstvo, potencialne ponudnike storitev na Pohorju in kar je najpomembnejše, obiskovalce naše destinacije iz tujine. Pohorje tako v njihovih očeh postaja zraven zimske tudi poletna destinacija, atraktivna 365 dni v letu,« je povedala Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor-Pohorje.

»Organizator nas je z lanskoletno prireditvijo prijetno presenetil tako z izvedbo, kot s številom udeležencev, ki jih je privabil v naš kraj.« »Ruše s tovrstnimi prireditvami pridobivajo na prepoznavnosti in postajajo zanimiv in dinamičen kraj. Podpiramo tovrstne iniciative in pozdravljamo odločitev organizatorja, da prireditev razširi na cel vikend ter še bolje izkoristi infrastrukturo, postavljeno za ta dogodek,« je dodal župan Občine Ruše Uroš Razpet.

trail maraton pohorje novinarska (1)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.