20:20, čet, 8. Avg

Izstopili samo za medije?





Pet mestnih svetnikov, ki naj bi konec julija izstopili iz Liste župana Andreja Fištravca, ni oddalo oziroma napisalo in podpisalo svojih izstopnih izjav. Župan Andrej Fištravec je pojasnil, da do vključno včerajšnjega dne nobene od omenjenih izjav na Mestno občino (še) niso prejeli. Dokler izstopa ne podpišeš, pa ga dejansko (še) ni bilo.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.

Spomnimo: konec julija so mariborski mestni svetniki Janko Leva, Aleš Sumer, Tjaša Mikuž, Zvonka Novak in Melita Petelin medije obvestili, da izstopajo iz svetniške skupine Liste Andreja Fištravca, ker ne morejo “več spremljati, kako se ladja našega mesta potaplja, kapetanovi najožji sodelavci pa odpirajo šampanjce v najdražjih hotelih po svetu”. Takrat so tudi napovedovali, da bodo ustanovili svojo svetniško skupino (ki naj bi se imenovala Za napreden Maribor).

Seja MOM

Ko smo skušali izvedeti kako poteka realizacija napovedanih načrtov, se trije od zgoraj omenjenih niso odzvali na naš klic. Aleš Sumer se je oglasil in pojasnil, da bo izjave dajal Janko Leva, ker so se tako dogovorili. Po klicu, SMS-u in mailu, pa nam je Leva danes poslal sporočilo, da je “na dopustu“. Morda je to razlog, da niso še niti opravili izstopa, kaj šele ustanovili nove svetniške skupine. Na mariborski občini smo namreč izvedeli, da uradno ni še nihče izstopil. “Pri nas ni nobenih podpisanih izjav o izstopu, tako da medijsko bi jih naj izstopilo 5. De facto, torej z izstopnimi izjavami pa še nihče, vključno z gospo bivšo podžupanjo,” je dejal župan Fištravec. Ali gre zgolj za populistično predstavo, presodite sami.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.