18:26, pon, 29. Jul

Jutri se začne Letni oder Ruše





Ta petek 19. avgusta se prične Letni oder Ruše, ki bo popestril poletno dogajanje vse do nedelje 28. avgusta. V petek bodo vrata festivalnega dogajanja odprli s koncertom Magnifica, s pričetkom ob 20. uri, v objemu mogočnih smrek na letnem gledališču Pod Goroj. Do takrat pa ekipa CEZAM – a in prostovoljcev hiti še z zadnjimi pripravami prizorišča.

Letno gledališče Pod goroj je te dni polno lesenih in kovinskih konstrukcij, elektičnih kablov, lestev, orodja in seveda delavcev. S pripravo prizorišča so pričeli že pred nekaj dnevi. Trenutno potekajo še zadnja zaključna dela. Ob tem pa poleg predstavnikov CEZAM – a pri delu pomagajo tudi prostovoljci. “Ko si že toliko vpete v to dogajanje, ti je v užitek pomagati, vsako leto komaj čakaš na ta čas, da si lahko del festivala,” je povedal Stanko Zorec.

“10 dogodkov na glavnem prizorišču Letnega odra Pod Goroj bo ponudilo za vsakogar nekaj. Nastopila bodo zveneča imena, kot so Gibonni, Massimo, TBF in Kandžija,” je povedal Tomi Prosnik iz CEZAM – a. Spremljali boste lahko priljubljenega Tadeja Toša ter Reporterja Milana. Legendarne glasbenike bodo s prešernim smehom nadgradili prav tako legendarni komedijanti TADEJ TOŠ in REPORTER MILAN z ekskluzivno premiero nove predstave.

Vsako leto se v okviru dogajanja zvrsti več kot 35 prireditev, ki privabijo približno 10.000 obiskovalcev. V Centru za mlade Ruše se tudi letos nadejajo podobnih številk, predvsem zaradi ambienta. “Ne zamudite vrhunskega doživetja zaradi edinstvenega ambienta,” pravijo direktor CEZAM -a Gorazd Ladinek.

Nadaljujeo s tradicijo, ki so jo začinili z nekaj novostmi

Letni oder Ruše tradicionalno ponuja široko paleto dogodkov: od koncertov, delavnic in razstav, uličnega gledališča, večernih družabnih dogodkov, kulinarične ponudbe, do gledaliških predstav. S spoštovanjem tradicije so letno gledališče povezali z ljubiteljsko kulturo, lokalnimi društvi in glasbenimi skupinami. Letos so k temu dodali še kulinariko. Najdete jih na štirih različnih prizoriščih:

flor, lokalec.si

LETNO GLEDALIŠČE, ki ga domačini opredeljujejo tudi kot glavni oder, je osrednje prizorišče. “V objemu smrek“, v naravnem amfiteatru sredi gozda, si lahko letos ogledamo koncerte Gibonnija, Massima, Magnifica, TBF, Kandžija in drugih, nasmejali se bomo lahko ob Tadeju Tošu in Reporterju Milanu. Prireditve na tem prizorišču so plačljive, a so v program festivala vključili tudi veliko brezplačnega programa na drugih zanimivih lokacijah sredi Ruš:

paviljon letni oder ruše 2012

Oder PARK sredi Ruš je namenjen najžlahtnejši ljudski in ljubiteljski kulturi domačih in gostujočih društev, otroškim ustvarjalnicam ter kulinaričnemu dogajanju po vzoru koncepta »Pun pisker«.

Na odru TRŽNICA pri Lamprehtu ob potoku Rušica, se obetajo večerna in nočna druženja ob gypsy/jazz in klasični glasbi.

Galerijo RULIK pa bodo napolnili z dopoldanskimi plesnimi in likovnimi delavnicami KiM (Kaje Lukač in Maje Štefan), razstavo akademskega slikarja Draga Moma ter likovno kolonijo RULIK na temo »Ruške vedute«.

Prireditve bodo na glavnem odru plačljive, na ostala prizorišča je vstop prost.

VSTOPNICE si lahko zagotovite na/v:
– Eventimovih prodajnih mestih (http://bit.ly/LetniOder2016),
– Športnem parku Ruše,
– Informacijski pisarni Europark.

Program po dnevih najdete na tukaj.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.