18:28, pon, 29. Jul

Drevi z Magnificom v dogajanje Letnega odra Ruše





Danes ob 20. uri bodo odprli vrata festivalnemu dogajanju Letnega odra Ruše. V “objemu mogočnih smrek” na prizorišču letnega gledališča Pod Goroj, vas bosta v dogajanje v okviru Letnega odra Ruše popeljala Tim Kores – Kori in Magnifico.

Magnifico
Magnifico

Dvojček, ki si želi biti v trojčku, zato je sedaj v četverčku

Tim Kores- Kori je dvojček, ki si želi biti v trojčku, zato je sedaj v četverčku in to s tremi mladimi glasbeniki, svojimi “Plačanci” iz Maribora. In kot pravi, ne gre za kratek glasbeni projekt, karaoke ali slovenski šlager, gre za Korijevo avtorsko delo, za slovenski Rock, gre za glasbo in samo za glasbo. “Ni ovir, ne delam glasbe za radio, delam jo zase, in če bo ljudem vsaj toliko heavy, koliko imam kil sam, je to to,” pravi Kori.

Vsem dobro poznani jutranji voditelj Hitradia Center (Tanja&Kori), se tako sedaj pragmatično vrača na odre s svojimi singli, svojo kitaro, svojimi dolgolasimi Plačanci in rock’n’rollom.

Tim Kores - Kori
Tim Kores – Kori

Večer v objemu mogočnih smrek in MAGNIFICA

Poslednji romantik, ečni idealist, rezupni blefer, zprijeni voajer,… Navkljub temu se Magnifico kot osamelec ponosno dviga nad horizontom povprečnosti, ki s svojim umetniškim izražanjem in glasbo vselej navduši občinstvo. Kraljeval je na številnih lestvicah po Sloveniji in Evropi. S pesmijo Hir aj kam hir aj go je navdušil celo velikana svetovne mode Roberta Cavallija, ki je pesem predvajal kot naslovno temo svoje nove kolekcije.

S svojim glasbenim izražanjem zadene v srčiko tabujev in družbenih problemov, ki jih s prefinjeno samoironijo in nesporno kakovostjo obravnava kot sestavni del popularne kulture, prav tako pa nam na drugi strani ponuja osvežujočo mešanico retro hrepenenja in mladostne naivnosti, ki jih začini z neizprosno samorefleksijo zrelega karakterja. Gre za avtohtono zvrst s pedigrejem, ki je nezamenljivo zaznamovala glasbeno ubranost Balkana, njene blagodejne melodije pa so razvejane po celotnem osrčju Evrope.

Vse to je Magnifico, eden zadnjih trubadurjev sodobnega časa. V kakofoniji bolj ali manj plastičnih sodobnih viž postaja njihova retroromanca meglena kot nostalgični spomin na nek čas, ki ga ne najdeš na koledarju.

Zagotovitev si vstopnice v/na:
– EVENTIM – u (www.eventim.si) in prodajnih mestih EVENTIMA,
– INFO PISARNI EUROPARK MARIBOR,
– Športnem parku Ruše,
– na dan prireditve; uro pred pričetkom predstave ali koncerta.

CENA
15 € predprodaja,
20 € na dan prireditve.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.