18:21, pon, 29. Jul

Bližajo se “Bistriški dnevi”





V začetku meseca septembra se bodo v Bistrici ob Dravi odvili t.i. Bistriški dnevi. Od 2. do 4. septembra so organizatorji pripravili pester nabor športnih in kulturnih prireditev.

Ideja o t.i. Bistriških dnevih se je porodila pred dvema letoma. “Nastala je prireditev, kjer vsa društva in vse generacije v Bistrici ob Dravi združimo moči. Vsako društvo prispeva določeno vsebino in pomaga, kjer in kolikor se da. Letošnja prireditev je tako tretja po vrsti,” je sporočil Jernej Ajd.

Začelo se bo 2. septembra z »Igrami na vasi« na poljih severno od bistriških blokov. Igre so neke vrste razširjena različica in potomec »kmečkih iger«. Za to bo poskrbelo Kulturno umetniško društvo Svoboda Bistrica ob Dravi. Ob 18. uri bo na novem nogometnem igrišču mini turnir v malem nogometu za otroke. Ob 21. uri pa odprti nočni turnir v malem nogometu. Organizator slednjih prireditev so člani je Športnega društva Bistrica ob Dravi.

Dogajanje se bo nadaljevalo 3. septembra, ko bodo ob 10. uri v Domu kulture odprli razstavo ročnih del v režiji »ročnodelske sekcije Škarjice« KUD-a Svoboda. Ob 11:00 bo v bistriški enoti Mariborske knjižnice ura pravljic za otroke v režiji zaposlenih v Mariborski knjižnici. S pričetkom ob isti uri pa vse do 14:00 bodo učne ure tenisa na bistriškem teniškem igrišču, za katere bo poskrbelo Športno društvo Bistrica ob Dravi. Ob 14:00 bodo zainteresirani izpred Doma kulture lahko krenili na sprehod proti Laznici do Muzeja kolarstva in steklarstva. Ob 17h pa se začne gasilska veselica na asfaltnem igrišču pri Domu kulture. Zanjo bodo poskrbeli člani Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica ob Dravi.

V nedeljo 4. septembra si bo med 10:00 in 17:00 mogoče ogledati razstavo sekcije ročnih del Škarjice v Domu kulture. “Organizatorji bomo program verjetno popestrili še s kakšno dejavnostjo, kot je merjenje krvnega tlaka, delavnice za otroke, ipd.,” je dodal Ajd.

Bistriški dnevi PLAKAT

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.