13:27, petek, 27.09.2024
Maribor

Umoril dva sodna izvršitelja, zaslišali psihiatričnega izvedenca

Na sojenju 66-letnemu Branku Krklecu z območja občine Šmarje pri Jelšah, ki mu tožilstvo očita umor dveh pomočnikov sodnega izvršitelja februarja lani, so danes zaslišali še enega psihiatričnega izvedenca, Petra Preglja. Ocenil je, da je bila Krklečeva sposobnost razumevanja med umorom okrnjena, vendar ne bistveno.

Enako oceno je Pregelj podal tudi za obtoženčevo sposobnost razumevanja storjenega kaznivega dejanja. Dejal je še, da je Krklec odvisnik od alkohola. Sojenje poteka na celjskem okrožnem sodišču.

Nasprotno je na januarski obravnavni psihiater Dušan Lunder dejal, da Krklec ni bil odvisen od alkohola. Ocenil je še, da stopnja njegove alkoholiziranosti ni bistveno vplivala na izvršeno kaznivo dejanje. Sodni senat se bo zato do naslednje obravnave, ki bo 12. junija, odločil o morebitnem soočenju mnenj obeh izvedencev.

Krklečev zagovornik Marko Meznarič je danes predlagal, da sodišče pridobi mnenje šmarskega centra za socialno delo glede družinskih razmer v družini Krklec, tožilka Maja Lajh pa je dejala, naj sodišče samo odloči, ali je to poročilo sploh potrebno za razjasnitev dejanskih okoliščin umora.

Tožilka je nasprotovala postavitvi izvedenca oftamološke stroke. Eden od pomočnikov sodnega izvršitelja je sicer Krkleca ob usodnem obisku s solzivcem poškropil po očeh.

Sodnica Gordana Malovič pa je zavrgla predlog zagovornika Meznariča o imenovanju novega izvedenca sodno medicinske stroke. Na januarski obravnavi je klinični psiholog Tristan Rigler zavrnil vse očitke Krklečevega zagovornika.

Pomočnika sodnega izvršitelja sta februarja lani po službeni dolžnosti zaradi rubeža vozila prišla h Krklecu, ta pa se je razjezil in ju ustrelil. Pri tem je 27-letni pomočnik izvršitelja dobil tako hude poškodbe, da je umrl na kraju, 42-letna pomočnica pa je preminila v bolnišnici. Policiji je dogodek prijavila storilčeva žena, aretirali so ga na njegovem domu.

Obtožnica Krkleca bremeni, da je umora storil iz maščevalnosti in nizkotnih nagibov. Za vsako od dejanj mu grozi najmanj 15 let zapora.

Vir: sta

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...