04:16, pet, 9. Avg

Slovenskim karateistom zlato in bron





Med 22. in 28. avgustom je v Indoneziji potekalo Svetovno S.K.I.F. prvenstvo. Nastopalo je več kot 1200 tekmovalcev iz 60 držav. Med udeleženci je bila tudi državna S.K.I.F. reprezentanca Slovenije s 6 – člansko delegacijo. Dosegli so odlične rezultate, domov pa prinesti zlato in bron.

Slovenski predstavniki Ivan Čerič, Darjan Rošker, Lovrenc Kokalj, Sani Horvat, Denis Volmajer in Stefan Babić so dosegli odlične rezultate. Rošker in Kokalj sta v tekmovalni kategoriji Yako – Soku kumiteju (tehnična kumite-borba) nad 100 let v konkurenci šestih ekip osvojila 1. mesto in s tem postala Svetovna prvaka. Kokalj (S.K.I. klub Atom – Domžale) pa je še dodatno razveselil z osvojitvijo 3. mesta v katah posamezno Veterani 55-59 let.

karate

Izkazali pa so se tudi mladi tekmovali. Babić je v katah posamezno Mladinci 16-17 let osvojil 8. mesto, Volmajer pa je v kumiteju absolutno Mladinci 18-19 let osvojil 5. mesto. Horvat je medtem svoj nastop na svetovnem prvenstvu zaključil s tesnima porazoma v 1. kolu v katah in v kumiteju.

karate

S.K.I.F. Slovenija z dvema osvojenima medaljama nadaljuje uspešne nastope na Svetovnih prvenstvih, saj je to že 4. zaporedno Svetovno S.K.I.F. prvenstvo, ko je Slovenija osvojila medaljo. 13.Svetovno S.K.I.F. prvenstvo bo leta 2019 na Japonskem – Tokiu, kar pomeni malo uvertura za Olimpijske igre, ki bodo leta 2020 prav tako v Tokiu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.