15:23, čet, 4. Jul

Začelo se je Ilgovo 2016





V okviru letošnjega Ilgovega so minuli petek člani iz Društva upokojencev Šentilj v Kulturno prosvetnem domu Vlada Pipana pripravili razstavo ročnih del. Razstavo pripravljajo že od leta 1987 in so na vse svoje izdelke zelo ponosni.

ilgovo 2016 (2)

Svojo prvo samostojno razstavo je pripravila tudi občanka Nuša Anžel in predstavila svoje delo z naslovom Airbrush in modno oblikovanje. Župan občine Štefan Žvab je povedal, da so letos namenili pozornost mlajši občanki, saj je pomembno, da so tudi mladi aktivni in se udejstvujejo na takšnih dogodkih. Svoje znanje in diplomsko delo je tako prenesla na razstavo, ki je privabila številne obiskovalce.

Po razstavi smo lahko prisluhnili še potopisnemu predavanju Majde Naji, ki je nazorno prikazala in pripovedovala o zgodbah iz Damaska. Predstavila je svet, ki ga mi ne poznamo in si ga ne znamo predstavljati ter s tem razkrila svoja nepozabna doživetja.

Prav tako je zvečer v okviru Ilgovega v športnem parku Oskarja Mezgeca potekala nogometna tekma med mladinci OŠ Šentilj in veterani. Nogometaši so poudarili, da je medgeneracijsko povezovanje zelo pomembno in da se lahko veliko naučijo drug od drugega. Mlajši so tako navdušili s svojo energičnostjo, starejši pa s svojimi dragocenimi izkušnjami in predanostjo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.