09:28, čet, 4. Jul

Voznik povzročil nesrečo, nato še protestno uriniral





Včeraj okoli 16.20 je 67-letni voznik osebnega avtomobila na glavni cesti Maribor – Dravograd v naselju Spodnja Selnica, povzročil prometno nesrečo in se odpeljal. Policisti so ga pridržali, nato pa je voznik zaradi protesta uriniral na hodniku policijske postaje.

67-letni voznik je kljub temu, da mu je na avtomobilu počila pnevmatika, nadaljeval v smeri Koroške. Mariborski policisti so za pomoč zaprosili kolege iz Policijske uprave Celje, ki so v Ožboltu kmalu ustavili opisanega povzročitelja prometne nesreče, ki je med vožnjo vijugal po cesti.

Zakaj je temu tako, je pojasnil elektronski indikator alkohola. Voznik je namreč imel v organizmu kar 0,86 mg/l alkohola. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Povzročitelj se je na to požvižgal in se s kraja nesreče odpeljal. Ker ni upošteval ukazov policistov, so ti zoper njega odredili pridržanje do streznitve, vendar se tudi s tem ukrepom kršitelj ni strinjal, zato so bili policisti prisiljeni uporabiti prisilna sredstva, da so mu preprečili nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, svoja ravnanja pa bo moral pojasniti sodniku na pristojnem Okrajnem sodišču.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Zgodba pa se ni zaključila s pridržanjem. Kršitelj si je dodaten plačilni nalog prislužil na Policijski postaji Maribor I. Tik pred namestitvijo v prostor za pridržanje se je kršitelj namreč nedostojno vedel do policistov. Postopek je vodila policistka, pred njo pa je razkazoval svoje spolovilo, na koncu pa je še protestno uriniral na hodniku pred prostorom za pridržanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.