07:21, pet, 9. Avg

Mariborski lutkarji gostovali na Nizozemskem





Večkrat nagrajena predstava Lutkovnega gledališča Maribor “Mali modri in mali rumeni” se je vrnila z uspešnega gostovanja na Nizozemskem. Predstava, izvedena v nizozemskem jeziku, je na mednarodnem Micro festivalu, ki je potekala v Dordrechtu, navdušila občinstvo.

Po uspešni nizozemski premieri se predstava konec tedna odpravlja v Ljubljano na mednarodni festival Lutke, kjer bo na sporedu 11. septembra. Sicer bo predstava konec meseca izvedena tudi v bolgarskem jeziku, 19. in 20. septembra namreč gostuje na lutkovnem festivalu v Sofiji v Bolgariji.

Mali modri in mali rumeni sta najboljša prijatelja. Skupaj hodita v šolo in se igrata. Nekega dne se objameta in postaneta − zelena. Domov se vrneta drugačna in družini ju ne prepoznata. Mali modri in mali rumeni jočeta in jočeta … do prepoznavnosti.

Mali modri in mali rumeni; FOTO: B. Lah
Mali modri in mali rumeni; FOTO: B. Lah

Predstava malim in velikim gledalcem skozi dinamično igro barv zastavlja veliko pomembnih vprašanj o prijateljstvu, bližini, identiteti, videzu in vsebini, snovni sestavi vsega bivajočega, o sebi in drugih.

Mali modri in mali rumeni; FOTO: B. Lah
Mali modri in mali rumeni; FOTO: B. Lah

Medtem pa bo gostovala tudi predstava “Spake“, ki bo prihodnji teden, 15. septembra, igrala na mednarodnem lutkovnem Festivalu PIF v Zagrebu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.