07:26, pet, 9. Avg

Kolesarji zahtevajo rešitve





Pred današnjo izredno sejo mariborskega mestnega sveta so se pred stavbo mariborske občine protestno zbrali kolesarji, ki so tudi aktivni uporabniki Bike Park proge na mariborskem Pohorju. Zahtevajo ureditev proge, predvsem pa odgovorno ravnanje.

Več kot 10 kolesarjev se je, kot so dejali, nenačrtno zbralo pred mariborsko občino, da opozorijo na razmere na Pohorju. »Proga je bila pred petimi leti bolj urejena, kot je danes. Že če pogledamo dve leti nazaj, je stanje bilo drugačno,« je dejal Urban eden izmed kolesarjev in uporabnikov proge v Bike Parku. Pričakujejo pa “odločno ukrepanje in odgovorno ravnanje z javno lastnino ter prihodnostjo mesta in Pohorja.

S shodom so želeli opozoriti javnost na nepravilnosti, ki se dogajajo, ob tem pa se ne strinjajo z namero občine, da večletno koncesijo za upravljanje z mariborskim Pohorjem, podeli javnemu podjetju Marprom.

WP_20160907_15_41_07_Pro

Mariborski mestni svetniki naj bi na današnji izredni seji med drugim odločali tudi o Bike parku. Več informacij pa sledi v nadaljevanju. 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.