15:07, pet, 9. Avg

Popoldne sprejem za svetovnega prvaka Tima Gajserja





Prvega zvezdnika slovenskega, od letos pa tudi svetovnega motokrosa, Tima Gajserja danes čaka veličasten sprejem pred dvorcem Štatenberg v domačih Makolah. Po vrnitvi iz ZDA, kjer je naslov svetovnega prvaka osvojil dirko pred koncem sezone, bo najprej stopil pred sedmo silo, ob 18. uri pa ga pričakujejo njegovi najzvestejši navijači.

Tim Gajser, foto STA
Tim Gajser, foto STA

Mladi as je pri komaj 19. letih navdušil svetovno javnost, saj si je že v prvi sezoni v najvišjem razredu MXGP zagotovil naslov svetovnega prvaka in tako dosegel največ, kar je v svetovnem prvenstvu mogoče.

To je dosegel s tednom zamude, saj so navijači pričakovali, da bo na vrh motokrosističnega sveta stopil že teden dni prej na evropskih tleh v Assnu. Takrat mu zaradi nekaj smole ni uspelo, mu je pa zato teden dni pozneje po drugem mestu v ameriškem Charlottu.

Gajser je nanizal zmage v Katarju, Argentini, Mehiki, Latviji, Španiji, Veliki Britaniji in Lombardiji, še posebej je v spominu ostala Latvija, ko je slavil celo po padcu. Že dosežek sam, postati svetovni prvak v najmočnejši konkurenci, ki obstaja v nekem tekmovanju, je izjemen, to, da ga je Gajser dosegel že v svoji prvi sezoni, pa daje vsemu skupaj še dodatno težo in pomen.

Današnji sprejem pa ne bo namenjen le njemu, pač pa tudi vsej njegovih družini, še posebej očetu in mentorju Bogomirju, ki je tudi njegov trener od najzgodnejših let.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.