14:59, pet, 9. Avg

Akademiki in obrtniki v partnersko sodelovanje





Rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar in predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor Aleš Pulko sta podpisala protokol o sodelovanju. Tako želita obe instituciji okrepiti sinergijske učinke in skupno nastopati tudi širše v nacionalnem in mednarodnem prostoru.

podpis-ticar-in-pulko-2

S Protokolom o sodelovanju sta podpisnika začrtala smernice za razvoj partnerskega sodelovanja.
»Univerza v Mariboru je prevzela razvojno iniciativo v Vzhodni kohezijski regiji. Z doslej izvedenimi razvojnimi aktivnosti, smo skupaj z našimi razvojnimi deležniki, ustvarili velik razvojni potencial. Povezujemo se za dobro študentov, profesorjev in družbe. Okrepiti moramo sodelovanje z gospodarstvom, saj bomo le tako ustvarjali pravo dodano vrednost, našim študentom omogočili pridobivanje prvih delovnih izkušenj in tako izboljšali zaposlovanje mladih diplomantov. Tako Univerza v Mariboru kot Območna obrtno-podjetniška zbornica Maribor združujeta komplementarna znanja in potenciale. Prepričan sem, da jih lahko konkretiziramo v skupnih realnih projektih«, je ob podpisu protokola o sodelovanju poudaril rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar.

podpis-ticar-in-pulko

»Glavni cilj podpisanega sporazuma je prenos znanja med univerzo ter podjetniki/obrtniki v Vzhodni kohezijski regiji z namenom zagotovitve trajnostnega razvoja, vzpodbujanja inovativnih tehnoloških projektov vse za dvig konkurenčne prednosti na nacionalnem, predvsem pa na globalnem trgu. Področja sodelovanja so v različnih panogah od predelovalne dejavnosti, na primer prehrambne industrije, biotehnologije, kovinske in elektroindustrije, gradbene, prometne in turistične dejavnosti, dejavnosti obnovljivih virov energije in ekologije, informacijske in komunikacijske, s čemer se ohranjajo obstoječa delovna mesta ter ustvarjajo nova«, poudarja predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Maribor Aleš Pulko.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.