14:19, čet, 4. Jul

Občina Hoče – Slivnica ob 18. občinskem prazniku





Te dni občina Hoče -Slivnica praznuje 18. občinski praznik. V sklopu tega so pripravili pester nabor prireditev, ki vabijo tako odrasle kot tudi mlade.

hoce-18-obcinski-praznik-4

Občina Hoče-Slivnica je bila ustanovljena leta 1998 in v letošnjem letu obeležuje 18. rojstni dan. Na podlagi tega so predstavniki Občine je pripravili pestro paleto prireditev za vse generacije, ki potekajo med 21. in 24. septembrom. “Vrhunec praznovanja bo slovesna otvoritev prave Pohorske tržnice, ki bo v soboto 24. septembra pred Botaničnim vrtom Univerze v Mariboru v Pivoli.

Kot so spročili iz občine bodo tako popestrili praznični teden vsem občankam in občanom. V sredo 21. septembra so pripravilibpredstavo Čarodeja za otroke, delavnico za krepitev spomina za starejše, odvila pa se je tudi revija občinskih pevskih zborov in razstava starih fotografij.

Danes, 22. septembra je potekal že 6. Podjetniški forum, ob 09. uri pa se je pričel dogodek S trajnostno mobilnostjo do medgeneracijskega druženja občanov v Občini Hoče-Slivnica, ki mu sledi danes ob 16.30 Javna razprava v sklopu izdelave Celostne prometne strategije. Zvečer, ob 18:00 pa bo potekala Otvoritev pločnika Sp. In Zg. Hoče.

untitled

Jutri, 23. septembra, bo ob 10.30 svečana otvoritev športnega parka v Slivnici in zvečer ob 17:00 Svečana seja Občinskega sveta ter ob 17:45 Izpust golob pismonoš, ki bodo v nebo ponesli dober glas občine ter prinesli mir in veselje za vse občane. Večerni program se bo zaključil z Občinsko proslavo ob 18. uri.

Vrhunec dogajanja bo v soboto 24. septembra, ko bo od 9.ure dalje – Dan odprtih vrat v Botaničnem vrtu in prost vstop za vse občane. Ob 10:00 bo potekala Otvoritev Pohorske tržnice pri Botaničnem vrtu, s pestrim spremljevalnim programom: kača velikanka, kulturni program, otroška predstava, razstava gob… Sočasno bodo potekale brezplačne vožnje z vlakcem Jurček in sejem harmonik. Popoldne bo potekalo Mednarodno tekmovanje v zabavnem igranju harmonik, ki ga bodo spremljale vožnje s kočijo, razstava malih živali, kača velikanka, otroške animacije s klovneso, napihljiva igrala in še in še… Od 19:00 dalje pa bo Veselica z ansamblom Originalni Pohorci.

»Občina je postala polnoletna. Ponosni in veseli smo, da smo na dobri poti in, da praznujemo tako lepo obletnico. Potrudil se bom, da bo občina še naprej uspešna in, da bomo lahko še naprej živeli v urejenem okolju, ki nam daje energijo za dodatno rast in uspeh,« je ob občinskem prazniku povedal Marko Soršak, župan Občine Hoče – Slivnica.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.