19:26, pet, 9. Avg

FOTO: Trajković iz Moskve z bronom





Mariborčan Ivan Trajković, slovenski reprezentant v taekwondoju je na Odprtem prvenstvu v Rusiji osvojil tretje mesto v kategoriji do 87 kilogramov. Gre za enega najmočnejših turnirjev v Evropi. V polfinalu ga je zaustavil Iranec Erfanian Pouria Daneshvar.

Prvo mesto v kategoriji do 87 kilogramov si je sicer pričakovano priboril Rus Vladislav Larin. Je pa Trajković že prejšnji teden tudi na Poljskem osvojil srebrno medaljo, svojo razpoloženost pa nadaljevali tudi v Moskvi. V prvem krogu se je boril proti Jordancu Salehu Elsharabatyju, ki ga je premagal predčasno, z razliko dvanajstih točk, v četrtfinalu je s 5:3 premagal Norvežana Mohammeda Elhatrija, zaustavil pa ga je Daneshvar, ki je slavil z 10:6.

FOTO: WTF Slovenija
FOTO: WTF Slovenija

S prvima dvema borbama sem zadovoljen. S polfinalno malo manj. V prvi rundi sem dobil močan udarec v glavo. Zato sem moral kasneje loviti rezultat. Bolj kot na obrambo, sem bil osredotočen na doseganje točk, zato sem bil nepazljiv. Predvsem iz tega razloga je Iranec dosegel še ostale točke«, je svoje borbe komentiral Ivan Trajković.

FOTO: WTF Slovenija
FOTO: WTF Slovenija

Njegov trener Kristijan Kovačič pa je dodal: »S celotnim turnirjem sem zadovoljen. Proti Daneshvarju se je borba prevesila po udarcu v glavo. Takrat je moral Ivan v odprto borbo. Zato je prejel, ko je poskušal priti do točk dva dotika in je zato izgubil. Vesel sem, saj konstantno nabiramo točke. Pa ne samo to, redno zbiramo tudi medalje. To je dobra popotnica za Latvijo.”

Slovenka najboljša sodnica

Sicer pa se je dobro odrezala še ena Slovenka, sodnica Jasna Golubič. Prvič se je zgodilo, da je Slovenka postala najboljša sodnica turnirja. „Trdo delo se vedno izplača,“ je prepričan Kovačič.

Jasna Golubič, FOTO: WTF Slovenija
Jasna Golubič, FOTO: WTF Slovenija

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.