19:23, pet, 9. Avg

FOTO: Na Lentu srčki za zaljubljence





Zavod za turizem Maribor – Pohorje je danes, ob svetovnem dnevu turizma, svojemu namenu predal kovinsko konstrukcijo prepleta dveh src, ki nagovarja domačine in obiskovalce Maribora k zaprisegi ljubezni ob Hiši stare trte na Lentu. Svoje mesto v Mariboru so tako dobili tudi zaljubljenci, ki lahko svojo ljubezen “zaklenejo” na Lentu s pogledom na staro trto, reko Dravo in Mariborsko Pohorje.

V letu 2016 Svetovni dan turizma praznujemo s temo: TURIZEM ZA VSE, s spodbujanjem univerzalne dostopnosti, pri čemer je še zlasti ZELENI TURIZEM tisti, ki ponuja največ možnosti za razmah tako turizma, kot celotne družbe,” so sporočili iz Zavoda za turizem Maribor – Pohorje.

wp_20160927_10_10_02_rich

Kovinska konstrukcija dveh srčkov bo zaljubljencem omogočala, da svojo ljubezen simbolično “zaklenejo” s ključavnico. Bosta pa srčka zagotovo postala atrakcija za turiste in domačine. Na Zavodu za turizem medtem pravijo, da bodo takšno konstrukcijo v prihodnjih tednih postavili tudi na Pohorju.

Sledimo tudi smernicam promocije Slovenije s sloganom I feel Slovenia ter poudarjamo zaščitne znake srca v naši destinaciji (listje Stare trte in srce med vinogradi). Skozi »okno« želimo ponuditi novo turistično posebnost na Lentu in podarili prostor za nameščanje ključavnic v znak spoštovanja zvestobe, ljubezni in pripadnosti,” še dodajajo na Zavodu za turizem.

wp_20160927_10_26_37_rich

Zavod za turizem Maribor – Pohorje je prvo ključavnico, ki je že nameščena namenil pripadnosti, zvestobi in ljubezni do Stare trte, najstarejše trte na Svetu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.