14:15, čet, 4. Jul

Hoče – Maribor 2:3





Odbojkarji Hoč so v tekmi 1. kroga 1. DOL za moške doma izgubili proti Mariboru z 2:3.

14581461_558613147666442_86073067046875195_n

Lokalni obračun med odbojkarji Hoč, ki so po kar 54 letih spet zaigrali v elitni slovenski ligi, in Maribora, je v hoško športno dvorano privabil približno 800 gledalcev, ki so poskrbeli za odlično navijaško ozračje in uživali v kakovostni in zanimivi odbojkarski predstavi. Med gledalci je bilo tudi veliko navijačev iz štajerske prestolnice, ki so z navdušenjem pozdravili zmago Maribora s 3:2.

Gostitelji so tekmo začeli poletno, narekovali ritem igre, igrali zanesljivo v polju in učinkovito v napadu ter si do prvega tehničnega odmora priigrali štiri točke prednosti. Tudi v nadaljevanju niso popuščali. Še naprej so igrali zbrano in odločno, pred končnico pa povedli z 20:15. Toda gostje se niso predali, z nekaj dobrimi potezami so se približali na točko in napovedali preobrat. V prelomnih trenutkih sta Srba Branislav Radović in Miomir Crnjanski dokazala, da sta pravi okrepitvi za hoško ekipo, saj sta prispevala odločilne točke za zmago Hoč v prvem nizu.

V uvodnih minutah drugega niza je bila igra izenačena, Mariborčani so vzpostavili ravnotežje na igrišču in nekaj časa tudi vodili. Pri 7:7 so jih Hočani ujeli, nato povedli 10:7, pri 12:12 pa so gostje izničili prednost. Po nekaj minutah izenačene igre se je začel odločilni nalet Hočanov. Pri 17:17 so osvojili kar osem točk zapored, neustavljiv v napadu pa je bil Crnjanski, ki je bil nerešljiva uganka za tekmeca, točke je dosegal kot za stavo; v drugem nizu jih je dal kar deset in prispeval levji delež k vodstvu Hoč z 2:0.

V nadaljevanju tekme je trener Maribora Matevž Kamnik v igro namesto Alana Košenine poslal Dejana Pelemiša in namesto Filipa Uremovića Jana Mulca. Sprememba v udarni šesterki se je pokazala kot dobra poteza, kajti mariborski odbojkarji so po rezultatu 6:6 prevzeli pobudo na igrišču – v igro se je namesto Uroša Mlakarja vrnil Uremović – in si do drugega tehničnega odmora priigrali štiri točke prednosti. Tudi v nadaljevanju so držali niti igre v svojih rokah, povedli 20:15 in z zanesljivo igro prednost obdržali do konca niza.

Zmaga v tretjem nizu je dala novega poleta mariborski ekipi, ki je dobro igrala tudi v nadaljevanju tekme. Toda Hočani se niso dali, nekaj časa so držali korak z Mariborčani, ko pa so ti dvakrat z blokom zaustavili Crnjanskega in ko so se v igri hoške vrste začele pojavljati napake, so si gostje priigrali prednost šestih točk (22:16) in brez težav osvojili niz.

Peti niz je mineval v izenačeni igri. Za točko ali dve so do 7:5 vodili Mariborčani, sledil je zasuk z vodstvom Hoč 8:7, nato pa novi zasuk z vodstvom Maribora 10:8. Obetala se je zanimiva končnica, v kateri je pri rezultatu 15:15 odločilni točki za zmago Maribora dosegel Tomaž Horvat – najprej z asom, nato pa še z uspešnim napadom.

“Z igro fantov sem zadovoljen, z razpletom tekme ne. Ponujala se nam je priložnost, da osvojimo tri točke, osvojili smo eno. Plačali smo šolnino za krstni nastop v prvi ligi. Mariboru čestitam za zmago, unovčili so izkušnje,” je razložil trener Hoč Aleš Andlovič.

“Najprej bi rad pohvalil hoško ekipo, ki me je z igro presenetila, še posebej pa Miomir Crnjanski. Bil je domala neustavljiv, doseganje točk smo mu omogočili tudi s slabšo igro v bloku in obrambi. Iz tekme moramo potegniti pozitivne stvari. Vesel sem, da so se fantje po vodstvu tekmeca 2:0 vrnili v igro in dobili tekmo,” je pojasnil trener Maribora Matevž Kamnik.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.