19:29, sre, 24. Jul

Vidni premiki urejanja grajskega parka Viltuš





Člani Turističnega društva Selnica ob Dravi so v teh dneh poskrbeli in dodatno uredili okolico grajskega parka Viltuš, ki so ga v urejanje dobili pred letom dni. Danes se tako vidijo premiki urejanja okolice.

Foto: TD Selnica ob Dravi
Foto: TD Selnica ob Dravi

TD Selnica ob Dravi so pred letom dni sklenili dvoletno pogodbo za urejanje grajskega parka Viltuš z ministrstvom za kulturo.

Ministrstvo za kulturo, ki je lastnik gradu Viltuš, je s Turističnim društvom Selnica ob Dravi v lanskem letu sklenilo dvoletno pogodbo. Po dolgih letih zanemarjanja gradu si člani drutva prizadevajo, da bi ta ponovno postal ponos občine in celotne Dravske doline.

Foto: TD Selnica ob Dravi
Foto: TD Selnica ob Dravi

Posebnost Viltuškega gradu je tamkajšnji park s številnimi eksotičnimi drevesnimi vrstami, ki je bil v času zasaditve na začetku 20. stoletja eden najlepših tovrstnih vrtov, a je v vsem tem času že skorajda propadel. Slednjega so obudili prostovoljci in člani TD Selnica ob Dravi, ki je v tem letu že izvedlo nekaj delovnih akcij.

Akcije s pomočjo prostovoljcev iz tedna v teden

Turistično društvo Selnica ob Dravi, poleg pogodbenih obveznosti, pri vsaki delovni akciji postori še kaj več. Člani in članice PGD Slemen skrbijo predvsem za stalno urejeno travnato površino. V do sedaj že devetih akcijah je “skupina “zanesenjakov”, izobesila tudi zastave in dodatno uredila park,” je povedala predsednica TD Selnica ob Dravi Ivanka Frešer. Iz tedna v teden, skozi vso leto jim tako uspevati skrbeti za “to lepoto Vituškega gradu”. Kot je razvidno iz fotografij so v preteklem tednu izobesili zastave, odstranili samonikla drevesa, ki so zakrivala pogled na grad. “Prav tako pa smo uredili »anfiteater«, pripravili gredice, kjer bodo posadili tulipane, odkrivali slabo delo izvajalcev, ki so v pozni jeseni preteklega leta čistili notranjost gradu Viltuš. Za seboj so pustili kupe materiala, ki ga sedaj počasi odstranjujemo. Prizadevamo si, da bi bila grad Viltuš in park okoli njega, čim bolj vidna. S temi prizadevanji skrbimo tudi za večjo prepoznavnost Občine Selnica ob Dravi,” je dejala Frešerjeva.

Druge novice

Comments

  • Martin D.

    11 oktobra, 2016

    Pohvale. Ne smemo pa pozabiti tudi na gasilce in gasilke PGD Slemen, ki skrbijo za košnjo trave!

    Replay
  • ZDENKA

    11 oktobra, 2016

    Potrebno je dobro in natančno brati besedilo, ki spada pod naslovom: “VIDNI PREMIKI UREJANJA GRAJSKEGA PARKA VILTUŠ”, pa boste tudi zasledili pohvalo PGD Slemen, za njihov delež pri urejanju (košnja) travnate površine v parku.

    Replay
  • Gregor

    12 oktobra, 2016

    Zelo pohvalno in pozitivna gesta;)

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.