01:34, sob, 10. Avg

V Mariboru zbrani najboljši TeamGym gimnastičarji





Včeraj popoldne se je tudi uradno začelo Evropsko prvenstvo v TeamGymu, ki bo trajalo vse do sobote.  Zagotovo gre za  tekmovanje, kakršnega mesto še ni gostilo. Sama panoga je v Sloveniji sicer še dokaj neznana, na severu Evrope pa je izjemno popularna.

800 udeležencev, 47 ekip, 14 držav (Slovenija, Avstrija, Danska, Velika Britanija, Nemčija, Islandija, Italija, Nizozemska, Norveška, Švedska, Češka, Finska, Francija in Portugalska) tekmuje v treh disciplinah: parterni sestav, mala prožna ponjava in akrobatska steza), seštevek rezultatov vseh disciplin pa predstavlja končni rezultat ekipe. Prvih 6 ekip na kvalifikacijah napreduje v finale, kjer Danes so potekale kvalifikacije mladinskih mešanih, ženskih in moških ekip. Slovenija z mladinsko mešano ekipo se ni uvrstila v finale, ki bo v petek.

teamgym1

Otvoritvena slovesnost je potekala pod taktirko Mitje Špesa z baletno zgodbo pod režijo Valentine Turcu, z nastopom ljubljenca mariborskega gledališkega občinstva Antona Bogova in Jelene Lečić, parado sodelujočih držav, udeležence pa so pozdravili predstavniki Mestne občine Maribor, Evropske gimnastične zveze in Gimnastične zveze Slovenije.  Dogodek je obiskal tudi eden najboljših slovenskih telovadcev Aljaž Pegan: »Iskreno – prvič sem za TeamGym slišal ko je Maribor dobil organizacijo prvenstva, zdaj sem pa navdušen nad organizacijo ter občinstvom, ki je res čudovito. Zagotovo bom prišel tudi na finale.«

teamgym4

Na predhodnem prvenstvu v Reykjaviku na Islandiji so Danci osvojili 5 naslovov, vse razen članske ženske kategorije, ki je ostala Švedom.  V Mariboru se nahajajo vsa velika imena TeamGyma, na primer Jacob Melin (DAN), ki je oznanil, da gre za njegovo zadnje prvenstvo. Največji favoriti so zagotovo Švedska, Danska in Islandija, vendar ne smemo pozabiti na Norveško, Finsko in Veliko Britanijo, ki so zagotovo tudi TeamGym velesile. Slovenija na prvenstvu nastopa prvič z dvema ekipama, prvih 6 ekip pa napreduje do finala. V finalu se točkuje od ničle in ekipa z največjim seštevkom točk postane evropski prvak. Ob koncu prvenstva bo izbrana All Star ekipa glede na individualne nastope tekmovalcev. Prestižno ekipo tvorijo najboljši športniki vseh orodij, Evropska gimnastična zveza pa bo All star ekipo razglasila na zaključnem banketu v soboto zvečer.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.