08:23, čet, 4. Jul

Osnove keramičnega mozaika





V okviru dodatnega programa pripravljamo likovno delavnico: Osnove keramičnega mozaika, ki bo ob torkih, 13., 20. in 27. marca 2012 med 17.00 in 19.30 uro v Radljah ob Dravi.

Program:
1. srečanje: polaganje keramičnega mozaika na lončeni lonček
2. srečanje: polaganje keramičnega mozaika na leseni pladenj
3. srečanje: fugiranje obeh izdelkov in zaključek delavnice

Cilji likovne delavnice:
– udeleženci spoznajo osnovni material za izdelavo keramičnega mozaika, orodje in načine priprave za delo,
– udeleženci spoznajo in preizkusijo dve tehniki polaganja mozaika ter zaključevanja mozaika na dveh različnih površinah,
– izdelata se dva izdelka, pri katerih se uporabijo različni materiali,
– udeleženci upoštevajo likovne prvine za estetsko dovršen unikatni izdelek, in
– udeleženci si pridobijo dovolj osnovnega znanja in spretnosti za nadaljnje ustvarjanje mozaikov.

Danes je mozaična umetnost prisotna domala povsod. Zaradi materialov, ki so obstojni in trpežni, se porablja v najrazličnejše namene. Ustvarjalnost pri izdelavi mozaika dobesedno nima meja. Z upoštevanjem osnovnih likovnih prvin, ki so pomembne za likovno izrazen izdelek, s potrpežljivostjo in estetsko izdelavo, lahko vsak, ki ima željo po tovrstnem ustvarjanju, izdela mozaik, ki je v zadovoljstvo. Začetek dela pa vsekakor olajša delavnica, na kateri se udeleženci seznanijo z osnovnimi materiali in pristopi k izdelavi mozaika. Delavnica bo zajemala teoretični kot praktični del.

Mozaik se bo delal na lesen pladenj in na lončeni lonček, ki ju boste lahko odnesli domov. Ves potreben material bo dosegljiv na delavnici, morda prinesete zraven samo kose ali koščke keramičnih ploščic, par rokavic iz latexa in predpasnik za zaščito. Bodite tudi primerno oblečeni za delo. Delavnica je namenjena odraslim, od višjih letnikov srednje šole dalje.

Delavnico bo vodila Slavica Potnik, likovna pedagoginja.


Kotizacija: 10 EUR (DDV vključen).


Ker je število mest na delavnici omejeno (max 10), sprejemamo prijave do zapolnitve mest: JSKD, Območna izpostava Radlje ob Dravi, Mariborska 7, 2360 Radlje ob Dravi ali po e-pošti oi.radlje.ob.dravi@jskd.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.