17:21, sobota, 28.09.2024
Maribor

Slovenska atletinja ne želi več molčati, iskren zapis o krutosti profesionalnega športa

FOTO: Pixabay/Slika je simbolična

Ena najboljših slovenskih atletinj je včeraj pozno zvečer na svojem Facebooku delila zapis.

FOTO: Pixabay/Slika je simbolična

Brigiti Langerholc je na duši že več let ležal grenak priokus spoznanja, kako nemoralen in krvav je v resnici svet športa, ki se odvija daleč stran od oči javnosti. Zapisa, ki je včeraj zvečer objavila, ni imela namena javno napisati. A ker so ji boleči spomini že dva dni polnili glavo je zbrala pogum in zapis objavila na družbenem omrežju.

Zgodbo o uničevanju mladih vrhunskih športnikov za voljo vrtoglavih zneskov v kuvertah, si lahko v celoti preberete spodaj, kjer je nekdanja vrhunska športnica obudila spomin na dan, ko se ji je ustavil svet …

Zapis gre takole: “Bilo je moje 7. leto vrhunske kariere v Grand Prix in Zlatih ligah tekmovanjih. S polnim krožnikom prisedem za mizo k dvema menedžerjema, ki sta bila top 5 menedžerjev na svetu v atletiki. V atletiki pač potrebuješ res dobrega menedžerja, da lahko tekmuješ na največjih tekmovanjih. Brez menedžerja ne prideš na mitinge in ne zaslužiš denarja. V bistvu za slov. razmere, so bile kar velike premije, 1.m na GP mitingu tudi 12.000 ali več USD in po lestvici navzdol.”

Ko se usede k njima sta jo pozdravila, ker so se vsi poznali: “In potem menedžer A ga bom imenovala, ker ne bom operirala z imeni. Čutim pa da ta post mora ugledati luč neba, ker ga že 2 dni ” nosim” naokoli v moji glavi. Skratka menedžer A pokaže menedžerju B krvno sliko neke tekmovalke, ki sem jo še predobro poznala. In se pohvali: če mi ta tekmovalka letos ne bo dala pripadajoči bonus, ker sem ji pridobil apparel sponzorja, bom dal tole krvno sliko v medije. Jaz se najprej čudim, pa kako da kar zdaj operirajo še s krvnimi slikami za mizo za kosilo, a ni to osebna zadeva in varovanje podatkov. Takoj mi je bilo jasno ko sta se potopila v “krvne vrednosti” določenih meritev in se začela nasmihati eden drugemu, aha, a tole ima povečano. Ooooo, uuuu, tole je pa vroč dokument zakaj se gre. Po parih minutah, mi je postalo tako slabo, ko sem ugotovila, da v bistvu “operirata” s kočljivimi krvnimi izvidi, ki lahko kariero te tekmovalke totalno uničita v naslednji minuti. Pa kljub temu, da sem jo poznala, ji tega nisem omenila. Jo je kasneje sistem sam izločil.”

Celoten zapis pa si preberite spodaj.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...