11:17, petek, 27.09.2024
Maribor

Med begom pred policistom naredil več prometnih prekrškov, na koncu ostal brez vozila

|
Slika je simbolična.

Policist Postaje prometne policije Maribor je včeraj ob 14.40 na mariborski južni obvoznici ustavljal voznika neregistriranega osebnega avtomobila znamke honda, z nameščenima registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu. Voznik je v glavnem križišču v Spodnjih Hočah prevozil rdečo luč na semaforju in s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo proti Mariboru. Pri begu je nato naredil več prekrškov.

Policist je voznika ves čas ustavljal z modro lučjo in s kratkimi zvočnimi znaki s sireno policijskega službenega vozila, vendar voznik na predpisane znake ni ustavil. Med svojo divjo vožnjo je storil kar osem prekrškov cestno-prometnih predpisov. Tako je med vožnjo skozi krožno križišče, pri večjih prodajalnah ob Tržaški cesti v Mariboru, trčil v robnik pločnika in si na vozilu poškodoval pnevmatiko v takšni meri, da vožnje ni mogel nadaljevati.

Plačilni nalog za neodgovornega voznika. VIR: PU Maribor

Policist je v postopku s 26-letnim voznikom iz okolice Maribora ugotovil, da je ta v cestnem prometu vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je policist njegov osebni avtomobil zasegel ter mu napisal in izdal plačilni nalog za storjene prekrške s skupaj izrečeno globo v višini 2.790 evrov. O zasegu vozila in višini globe za prekršek vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo odločalo Okrajno sodišče v Mariboru.

Deli z ostalimi:

Druge novice

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Anketa

Ali bi se odločil/a za selitev v drugo državo zaradi boljše zaposlitvene priložnosti?

Loading ... Loading ...