22:14, čet, 4. Jul

Občina Hoče – Slivnica od včeraj čistejša





Že drugo leto zapored so v občini Hoče Slivnica v vseh petih krajevnih skupnostih  pripravili čistilno akcijo. Akcije se je udeležilo preko 1000 eko aktivistov. Skupaj so udeleženci napolnili 190 vreč smeti. Čistilna akcija je potekala v vseh treh krajevnih skupnosti, sodelovali vsi učenci osnovnih šol, športniki, kulturniki in ostali zainteresirani ter podjetje Saubermacher.

 čistilna akcija Hoče - Slivnica 2017 (4)
Ob Svetovnem dnevu Zemlje, ki je 22. aprila, so čistili tudi v Občini Hoče – Slivnica. Odvrženi papir, plastenke, gradbeni material in še kaj so našli v potokih, gozdovih ali obcestnih jarkih.  Župan Občine Hoče – Slivnica Marko Soršak je zadovoljen, saj so se odzvala društva in krajani ter šolarji.

V šolah so pripravili delavnice iz odpadnih materialov. Tako so v OŠ Dušana Flisa pod mentorstvom Andreje Krajnc otroci izdelovalo rože iz starih plastenk. V šoli so tudi pripravljali zeliščni vrt.

V akcijo so se med drugimi  vključile tudi članice in člani Balinarskega kluba Hoče, ki so nabrali zajeten kup odvrženih odpadkov.

Vendar pa podžupanja Občine Hoče – Slivnica Anita Arzenšek ob koncu akcije ni skrila zadovoljstva, da je odpadkov vsako leto manj in da je bila udeležba v čistilni akciji pod imenom “Eko dan ni zaman”, več kot odlična.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.