23:16, sre, 3. Jul

Sejem mladinskih organizacij v Mestni občini Maribor





Danes je Zavod PIP v sodelovanju z Mestno občino Maribor na Trgu Leona Štuklja pripravil Dan odprtih vrat mladinskih organizacij v sklopu katerega je potekal »Sejem mladinskih organizacij v MOM«. Na sejmu je Zavod PIP združil moči z 31 mladinskimi organizacijami, ki delujejo v Mariboru. S sejmom so želele mladinske organizacije predstaviti svoje delovanje in ga približati javnosti.

Po besedah direktorja Zavoda PIP, Matevža Kmetca, so takšni dogodki v Mestni občini Maribor vsekakor dobrodošli, saj ljudje premalo vedo, kaj mladinske organizacije pravzaprav počnejo in kako pomembne so te organizacije za družbo. »V današnjih časih se ne zavedamo dovolj kako pomembno je delo, ki ni obremenjeno s tržnimi zakonitostmi. Delo na družbenih področjih, ki jih je nemogoče komercialno izkoriščati je za razvoj mladih ključno. Mladi, ki se aktivno vključujejo v delo znotraj mladinskih organizacij pridobivajo veščine in znanja, ki jih lahko izkoristijo pri iskanju službe ali pri kasnejši zaposlitvi,« je še poudaril Kmetec.

Zavod PIP je ob tej priložnosti zbral in pripravil podatke o obstoječih mladinskih organizacijah v Mestni občini Maribor ter njihovih programih in jih združili v multimedijsko zgoščenko – »REGISTER MLADINSKIH ORGANIZACIJ«, ki bo v uporabi tudi za prihajajočo Evropsko prestolnico mladih 2013. Izdali so še zemljevid, ki bo lahko marsikomu v pomoč pri iskanju novih znanj, obšolskih dejavnosti ter zanimivih doživetij, saj so na njem locirane mladinske organizacije v naši občini.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.