03:01, pet, 19. Avg

FOTO: Tako je bilo nekoč videti na kmetiji, kjer so danes krškopoljski prašiči

26. marca, so na Studence, kot je bilo obljubljeno, pripeljali krškopoljske prašiče. Postali so glavna atrakcija v Mariboru in okolici. Številni si jih radovedno ogledujejo. Večina podpira potezo Angele Šerbec in njenega zastopnika Aleksandra Jovanovića, nekoliko manj navdušeni so bližnji sosedi.

Mariborski župan Sašo Arsenovič je na kavi z novinarji dejal: “Mislim, da je v ozadju bolj izsiljevanje kot resnična ljubezen do živali”.

Aleksandar Jovanović je večkrat poudaril, da ne gre za to, da bi se z živinorejo ukvarjali prvič, saj je pred desetletji ravno na tem mestu živinoreja živela v polni luči.

Večkrat predlagala spremembo namembnosti zemljišča

Šerbčeva je namreč občini že večkrat predlagala spremembo namembnosti zemljišča, a občina za to naj ne bi izkazovala posluha. Zato sta se odločila, da če tukaj ne more biti nič drugega kot kmetija, bodo delali to, kar znajo. Jovanović je pojasnil, da gre za kmetijo njegovega prijatelja, ki je pred leti umrl in po njegovi smrti je ostala sama. Od tedaj ji pomaga. Gospa ima 350 evrov pokojnine in s tem ne more preživeti.

Uspeli smo dobiti fotografije, ki so bile nekoč posnete na kmetiji Šerbčevih. Oglejte si jih spodaj:

“Mislim, da je v ozadju bolj izsiljevanje kot resnična ljubezen do živali”

“Vsekakor sem za sobivanje urbanega in živinorejskega, mogoče je stvar celo z vidika mesta pozitivna, ker imamo toliko ogleda. Maribor je pač vedno malo navihan, pa naj gre za pujske ali tisto drugo besedo na isti pomen. Je pa stvar vsakega posameznika, kaj umesti na zemljo in kakšen ima sam ob tem občutek, ko naredi farmo tam, kjer je vse naseljeno,” se je na prihod Pekrskih pujskov odzval mariborski župan Sašo Arsenovič.

Celoten odziv MO Maribor najdete TUKAJ.

Druge novice

Comments

 • Stefan

  31 marca, 2022

  ČESTITKE tej gospe.Čas je,da tudi majhni ljudje postanejo veliki, z poštenim delom

  Replay
 • Peter Pan

  31 marca, 2022

  Čisto normalna stvar.V malo bolj razvitih državah,kot je to Nizozemska takšne stvari nobeden ne opazi,ker so normalne,pri nas pa eden drugega špukamo.Od kod pa dobite cepci hrano? Od šminkeraja sigurno ne!

  Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *