00:16, sob, 2. Dec

Izpoved zaposlene na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike: “Včasih tudi jokamo, molimo za čimprejšnje okrevanje in žalujemo”

“Zdravljenje otroškega raka je bolj uspešno, kadar ima otrok ob sebi oporo ljudi, ki jim zaupa in ga ob tej težki poti opogumljajo. To niso samo družinski člani. Veliko vlogo pri tem imajo tudi medicinske sestre,” so zapisali na Facebook strani Junaki 3. nadstropja.

“V bolnišnici one postanejo druga družina. Poleg zdravstvene nege in oskrbe postanejo rama, na katero se lahko naslonijo starši in varno zatočišče otroku. Čeprav se stiki z osebjem po zaključenem zdravljenju običajno prekinejo, nam staršem in tudi Junakom sestre ostanejo na prav posebnem mestu v srcu,” so zapisali v nadajeljavanju.

Pomen objave teh vrstic je mnogo globlji. Primanjkuje namreč zaposlenih, zato vabijo, da postanete del njih- TUKAJ.

Ena od medicinskih sester na oddelku, sestra Tehvida, pa je o svojem delu na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani zaupala tole: “Vedno pravim, da bi bilo bolje, če ta oddelek ne bi obstajal, ampak za otroke in njihove družine, ki se srečajo s takšno boleznijo, sem vedno znova vesela, da obstajamo in da ta oddelek sestavlja tako srčen in strokoven tim, ki v tem težkem času postane njihova druga družina.”

“Sama delo vidim kot zelo razgibano, velikokrat tudi zelo naporno, polno takšnih in drugačnih dogodivščin, predvsem pa kot delo, kjer imaš možnost, da se vedno nekaj novega naučiš in s tem pripomoreš k še boljši skrbi za otroke in njihove družine. Dnevno se srečujemo z otroki in njihovimi družinami, ki se žal dan za dnem borijo z boleznijo. Skupaj z njimi se borimo za vsak dan brez zapletov, veselimo se vsakega dne, ki ga preživijo doma s svojimi najbližjimi in odštevamo dneve do zaključka zdravljenja. Žal ni vedno vse popolno in tako kot želimo in upamo. Včasih tudi jokamo, molimo za čimprejšnje okrevanje in žalujemo,” zapiše.

Ob vsaki lepi besedi, zahvali, ob vsakem objemu in trenutku, ko si nekaj minut vzameš in se posvetiš otroku in svojcem, ugotoviš, da se pravzaprav sreča skriva v malih stvareh … za nas kot tudi zanje. Seveda tista največja je, ko se zdravljenje uspešno konca in odidejo z našega oddelka. Sestra Tehvida

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav