22:07, čet, 20. Jan

SMC in GAS danes v novo stranko pod vodstvom Počivalška

Stranki SMC in GAS bosta danes na združitvenem kongresu oblikovali novo, skupno stranko. Njeno vodenje bo predvidoma prevzel zdajšnji predsednik SMC Zdravko Počivalšek, podpredsednik pa bo zdajšnji prvak GAS Alojz Kovšca. Oba verjameta v potencial nove, v gospodarski razvoj usmerjene stranke, tudi na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

Še pred združitvenim kongresom bodo namero za združitev z GAS najprej potrjevali na zaprtem kongresu SMC.

Na združitvenem kongresu, ki bo zaradi epidemioloških razmer deloma potekal digitalno, pa bodo delegati sprejeli statut nove stranke, potrjevali njen program in nenazadnje predstavili njeno grafično podobo. Uradno bodo potrdili tudi novo ime stranke, neuradno se omenja ime Konkretno.

Program stranke bo osnovan na manifestu stranke SMC in programskem dokumentu Slovenija 2030, ki ga je SMC potrdila na septembrskem kongresu stranke, so za STA pojasnili v tej stranki. Temeljil bo na politiki sodelovanja, povezovanja in vključevanja, ključne prioritete pa bodo razvoj za vse regije, zeleni in digitalni prehod gospodarstva, družbe in države, gospodarstvo kot temelj za ostale sisteme družbe, odgovoren družbeni in ekonomski razvoj ter izkoriščanje slovenskih potencialov.

Kandidatne liste za državnozborske volitve na tokratnem kongresu stranka še ne bo potrjevala. Kot so pojasnili v SMC, bodo končno listo kandidatov sestavili po opravljenih pogovorih o morebitnem sodelovanju z gibanjem Povežimo Slovenijo, v katerem že sodeluje nekaj list, posameznikov in strank, med drugim SLS, Nova ljudska stranka in Zeleni Slovenije.

Javnomnenjska podpora obeh strank je sicer trenutno precej nizka

SMC se že mesece ne more pobrati z dna javnomnenjskih lestvic, medtem ko zunajparlamentarne GAS te bolj ali manj sploh ne zaznajo. Kljub temu je Počivalšek prepričan, da bo stranka, ki v središče programa postavlja gospodarski razvoj Slovenije, na volitvah “igrala osrednjo vlogo”.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *