15:22, tor, 21. Mar

Pijan moški se je v trgovini nedostojno vedel, policisti so ga pridržali

Na nas se je včeraj zvečer obrnil bralec, ki nam je dejal, da je na Mlinski videl več policijskih vozil. Po njegovih besedah je prišlo do tatvine ali ropa.

Obrnili smo se na PU Maribor, kjer so za lokalec.si dejali: “Policisti Operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so bili v ponedeljek, 6. marca 2023, v večernem času obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v trgovini na območju Policijske postaje Maribor I.

“Moški pod vplivom alkohola je v trgovini hotel kupiti škatlico cigaret in ko mu je prodajalec le-to izročil, se je moški do njega pričel nedostojno vesti in metati cigarete po tleh,” pojasnijo.

Zaradi navedenega je prodajalec opozoril varnostnika, ki je v trgovini opravljal naloge varovanja. “Varnostnik je od moškega zahteval, da plača odprto škatico cigaret, vendar moški tega ni hotel, zato ga je zadržal do prihoda policistov Policijske postaje Maribor I.”

Moški se je za kratek čas pomiril ter plačal škatlico cigaret, nato pa se je ponovno pričel nedostojno vesti do varnostnika ter ga pozivati k pretepu oz. je nadaljeval s kršitvijo javnega reda in miru ter se na zakonit ukaz policistov, ki so prišli na kraj, ni umiril oz. ni hotel prenehati s kršitvijo, kljub temu, da je bil s strani policistov po zakonitem ukazu opozorjen na uporabo prisilnih sredstev.

Policista sta zoper kršitelja uporabila najmilejše prisilno sredstvo – telesno silo ter zoper njega odredila pridržanje do streznitve.

Policisti so kršitelju izdali oz. napisali plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o zasebnem varovanju (ZZasV-1) in Zakona o varstvu javnega reda in miru (ZJRM-1).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *