14:10, ned, 3. Dec

38-letni Robert umoril ženo: na sojenju dejal, da obžaluje vse, kar je povzročil njunima otrokoma

Potem ko je s tožilstvom sklenil sporazum o priznanju krivde, je Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu danes 38-letnemu Robertu Pevcu izreklo enotno kazen 20 let zapora za umor žene maja letos, ki ga je storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti, in za večmesečno nasilje v družini. Pevec je danes pred sodiščem dejal, da dejanje iskreno obžaluje.

Usodni dogodek se je zgodil 7. maja letos, ko je Pevec kljub izrečeni prepovedi približevanja prišel v hišo v Dravogradu, v kateri je bila njegova 33-letna žena.

Ta je zaradi posledic fizičnega napada in davljenja naslednje jutro umrla v slovenjgraški bolnišnici. Kot izhaja iz sklenjenega sporazuma in izrečene sodbe, je bil razlog za napad hudo ljubosumje, saj se je Pevčeva žena od njega želela ločiti.

Na slovenjgraškem sodišču je bil danes za to zadevo razpisan predobravnavni narok, na katerem pa je nato okrožna državna tožilka Branka Brinar predstavila pred tem sklenjen sporazum o priznanju krivde, sodišče pa je vsebini sporazuma sledilo v izreku kazni.

Za kaznivo dejanje umora v stanju bistveno zmanjšane prištevnosti je sodišče Robertu Pevcu, ki je v priporu od 7. maja letos, izreklo kazen zapora v višini 19 let in pol, za kaznivo dejanje nasilja v družini v mesecih pred tragičnim dogodkom pa eno leto zaporne kazni. Skupno mu je bila nato izrečena enotna kazen 20 let zapora.

Pevec je danes pred sodiščem dejanje iskreno obžaloval in dejal, da ve, da ni opravičila za to, kar je storil ter da mu je žal za vse trpljenje, ki ga je povzročili družini pokojne in še posebej njunima otrokoma.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav