16:33, sob, 13. Jul

Na Paradi ponosa letela jajca, uporabili tudi solzivec …

Včerajšnji shod v centru Ljubljane je potekal pod strogim varovanjem policije, ki je v največji možni meri preprečevala vsakršna kazniva ravnanja ter zagotavljala uresničevanje ustavno zagotovljenih pravic do svobode izražanja ter do mirnega zbiranja in javnih zborovanj.

Pred shodom, ki je potekal na območju centra Ljubljane, je policija prejela prijavo o sumu kaznivega dejanja tatvine, pri čemer osumljenec še ni znan. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Policija je obravnavala tudi dve kršitvi javnega reda in miru, kjer zoper znana osumljenca zbirajo obvestila zaradi suma kršitve po 20. členu Zakona o javnem redu in miru.

V enem primeru je znani osumljenec v prepiru zoper oškodovanca uporabil solzivec, v drugem primeru pa je znani osumljenec oškodovanca polival z vodo in vanj metal jajca.

“Incidenti so se zgodili pred začetkom shoda in jih vnaprej ni bilo mogoče predvideti. Med shodom so policisti zaznali nekaj posameznikov z nasprotnimi mnenji in so v okviru pooblastil ugotavljali njihovo identiteto skladno z 40. členom Zakona o nalogah in pooblastilih policije, neposredno pa niso zaznali kršitev. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil in bo v primeru zaznanih kršitev oziroma kaznivih ravnanj ustrezno ukrepala,” opisuje policija.

Policija poudarja, da ima ničelno toleranco do vseh oblik kaznivih ravnanj, še posebej v primeru javnega spodbujanja sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Vsako zaznano ali naznanjeno kaznivo dejanje obravnavajo celovito, s ciljem odkriti storilce in jih ustrezno procesuirati.

Policija poziva vse, tako žrtve kot priče morebitnih kaznivih dejanj, da o tem takoj obvestijo policijo na številko 113, ali anonimno na 080 1200.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.