15:25, čet, 30. Jun

Povzročitelj smrtne nesreče policist, iz bolnišnice naj bi pobegnil

Poročali smo že o tragični prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj pozno zvečer. Umrl je 44-letni romunski državljan, ki je vozil starodobnika. V sporočilu za javnost so na PU Maribor zapisali, da je vanj trčil 49-letni voznik. Dodali so še: “Ker naj bi bil v prometni nesreči udeležen policist PU Celje, je preiskavo nesreče prevzel Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili SDT.”

Po doslej znanih informacijah je 49-letnik z osebnim avtomobilom, v katerem sta bila še dva potnika, peljal proti Tepanju, ko je zapeljal z levega prometnega pasu na desnega in pri tem trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 44-letni državljan Romunije.

Državljan Romunije je po trčenju, ko je vozilo odbilo preko prometnega pasu za počasna vozila in v varnostno betonsko ograjo, padel iz vozila. V nesreči se je tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. Po doslej znanih informacijah sta bila huje poškodovana tudi dva potnika v prvem osebnem avtomobilu, tretji pa le lahko, so še sporočili iz PU Maribor.

Po poročanju Večera naj bi poškodovane pripeljali v UKC Maribor in SB Celje. Po njihovih podatkih naj bi v SB Celje prepeljali 49-letnega policista. Po tem, ko so ga oskrbeli pa naj bi, kot jim je uspelo neuradno izvedeti, bolnišnico zapustil, brez, da bi počakal na preiskovalce, ki naj bi ga nameravali zaslišati, še zapišejo.

Naj bi ga iskali, a iskanje preklicali, saj se je sam javil na policijski postaji

Na Večeru zapišejo tudi, da naj bi ravnanje 49-letnika razumeli kot pobeg, zato so ga iskali, a iskanje preklicali, saj naj bi se sam javil na policijski postaji. Na PU Maribor niso želeli razkriti, ali so na kraju opravili alkotest ali odredili strokovni pregled. Če je vozil pod vplivom alkohola, ga bodo ovadili zaradi nevarne vožnje, predpisana kazen pa je do 12 let zapora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *