17:06, čet, 6. Okt

VIDEO: Osumljenca poskusa umora sumijo tudi kaznivega dejanja v povezavi z oškodovankino mamo

V noči na nedeljo je v Mariboru prišlo do tragedije. Svojec žrtve je za časnik Večer danes povedal, da poškodbe njenega obraza niso tako takšne, da ne bi bila prepoznavna, in da je dekle odzivno ter lahko premika vse okončine.

20-letno dekle je še vedno v življenjski nevarnosti

Beno Meglič, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor, je danes v izjavi za javnost podal nekaj novih informacij: “Dekle je še vedno v življenjski nevarnosti. Osumljenec in žrtev sta se poznala, vendar nista bila par. Osumljeni je dejanje storil zaradi ljubosumja. Bil je priveden k dežurnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, predkazenski postopek pa usmerja Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.” 

Policisti osumljenca v preteklosti zaradi nasilja niso obravnavali. Grozi mu kazen najmanj 15 let zapora.

Krike 20-letnega dekleta sta zaslišala policista, ki sta v parku opravljala obhod, prav tako pa sta jo slišala moški in ženska, ki pa dogajanja zaradi teme nista videla. Policista sta na tleh ob Akvarij-terariju opazila hudo poškodovano žensko in nemudoma zaprosila za reševalno vozilo ter jo skušala obdržati pri zavesti.

Osumljeni je osebne predmete dekleta po dejanju skril v neposredni okolici, zato sprva policisti niso poznali njene identitete. Po tem, ko je kraj zapustil, se je vrnil, saj je na kraju pustil svoje stvari. O konkretnih dejstvih in okoliščinah Meglič ni želel govoriti zaradi teka preiskave.

O stopnji poškodb zaradi varstva osebnih podatkov ne želijo govoriti.

Utemeljeni razlogi za sum storitve s področja premoženjske kriminalitete 

Poleg prej omenjenega so policisti potrdili, da za 22-letnega osumljenca obstaja utemeljeni razlogi za sum storitve s področja premoženjske kriminalitete, ki jih je izvršil na območju Šentilja pred kaznivim dejanjem: “Gre za kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari in poskusa velike tatvine. V tej zvezi policisti še zbirajo dokazila.” Gre za poskus vloma v nepremičnino in premičnino in se nanaša na mamo oškodovanke, doda Meglič, a s konkretnimi informacijami ne razpolaga.

Izjavo lahko pogledate spodaj.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *