00:25, pet, 29. Mar

100 novih zaposlitev za mlade





Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo skupaj z Zavodom RS za zaposlovanje (ZRSZ) in podporo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZEM), 100 mladim brezposelnim osebam zagotovila zaposlitev.

Vir: pixabay.com
Vir: pixabay.com

ŠOUM je začela z izvajanjem programa AKTIVIUM (Aktivno izobraževanje in usposabljanje mladih) v katerega bo vključila več kot 133 brezposelnih oseb do 29. leta starosti, iz Vzhodne kohezijske regije. Mladim bodo ponudili 100 urno izobraževanje, ki bo skupek teorije in prakse.V program je že vključenih več kot 150 podjetij, ki so izkazala potrebe po zaposlovanju v letošnjem letu. Na podlagi potreb delodajalcev ter kompetenc in želj udeležencev, bodo skozi celotno izobraževanje iskali skupne točke in sinergijo med udeleženci ter podjetji, ki bo vodila v skupno sodelovanje. Na ŠOUM že vrsto let opažajo, da izobraževalni sistem v Sloveniji ne opremi mladih z vsemi kompetencami, ki jih nato na trgu dela iščejo delodajalci. Prav zaradi tega in na podlagi dolgoletnih izkušenj pri organiziranjuneformalnih izobraževalnih projektov, ki opolnomočijo mlade, so pripravili projekt »AKTIVIUM«, ki bo združeval potrebe delodajalcev in obstoječe kompetence mladih, skozi izobraževalni del projekta pa bo zapolnil vrzeli, ki preprečujejo njihovo sodelovanje.
Program bo trajal do oktobra 2019, prvi sklop izobraževanj se začne že v mesecu februarju in se nato ponovi, za nove skupine udeležencev, vsak mesec. Prvo izobraževanje bo potekalo v Mariboru in vzporedno v Slovenski Bistrici. Vse stroške izobraževanja krije ŠOUM, prav tako pa udeleženci dobijo povrnjene potne stroške in so upravičeni do nadomestila za aktivnost v višini 1,1 EUR na uro.
Delodajalci, ki bodo zaposlili mlado osebo vključeno v projekt AKTIVIUM bodo deležni finančne spodbude za zaposlitev za eno leto v višini 5.000,00 EUR. ŠOUM vabi vse mlade iskalce zaposlitve, ki si želijo nadgraditi svoje kompetence in vse delodajalce, ki iščejo mlad, kompetenten kader, da se pridružijo programu »AKTIVIUM« na spletni strani www.aktivium.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.