02:29, pet, 29. Mar

11-letni Lari grozi, da bo ostala bosa, ima neozdravljivo bolezen mišic: Ji lahko pomagamo?





“Skrajno žalostno in sramotno, naši mali borki Lari grozi, da bo čez zimo ostala bosa, saj ji naš zdravstveni sistem ne omogoči ustrezne posebne obutve za njene deformirane in ukrivljene nogice, ki so posledica hude neozdravljive redke bolezni mišic,” zapišejo v Društvu Viljem Julijan.

Zato v Društvu Viljem Julijan z Gregor Bezenšek ml. – SoulGreg Artist in Nino prosijo vse ljudi dobrega srca, da delite to objavo in jim pomagate, da v Sloveniji ali v tujini najdejo specialnega čevljarja-ortotika, ki bo znal za malo borko izdelati posebno obutev, da deklica čez zimo in praznike ne bo bosa – naj bo za Laro to tudi posebno Božično darilo. “Ker bodo čevlji samoplačniški vas tudi prosimo, da prispevate za Larino obutev z donacijo na TRR Sklada Viljem Julijan SI56 0400 1004 6908 898, sklic SI00 552022, namen »za obutev za Laro«.”

“11-letna Lara je srčna in bistra deklica, ki zaradi prirojene hude mišične šibkosti ne more ne govoriti, ne hoditi… nemo je ujeta v svoje telo in je doživljenjsko ujeta na invalidskem vozičku. Ker nima mišične moči težko dela kakršnekoli gibe. To je še toliko težje, ker je drugače pametna in bistra deklica.”

Pri svoji rosni starosti je Lara prestala že mnogo hudega, njeno življenje je bilo dolgo časa na nitki, niti dihati ni mogla samostojno, prestala je tudi zahtevne operacije. Vsakodnevno se levjesrčno bori z boleznijo, ki je odvzela tako zelo veliko. Kljub težkemu zdravstvenemu stanju je Lara zelo srčen otrok in kamor koli pride deli objeme vsem po vrsti. Njena ljubeča starša sta v težki stiski, saj ne vesta, kje bi lahko to zimo dobila posebno in po meri narejeno obutev zanjo, prav tako pa si ne moreta privoščiti samoplačniške obutve, ki je zelo draga.

“Zato v Društvu Viljem Julijan prosimo, da stopimo skupaj za malo Laro in ji omogočimo, da čez zimo ne bo bosta in da ji bo toplo v njene nežne nogice”

Vabimo vas tudi, da našemu Društvu Viljem Julijan namenite 1% dohodnine in s tem podprete naše srčne projekte, s katerimi pomagamo malim borcem in njihovim družinam.
Za male borce lahko vedno prispevate tudi donacijo z SMS VJ5 na 1919

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.