20:38, sob, 27. Jul

11. prireditev ob Unicefovem dnevu v Rušah





Minuli četrtek so v dvorani CEZAM priredili že enajsto prireditev ob dnevu UNICEF- a, v katerega se je občina vključila 3. oktobra 2003 in s tem so Ruše postale otrokom prijazno Unicefovo mesto.

Unicef-Cezam_11.12.14-6

Letošnjo prireditev, ki jo je organizirala občina, so popestrili z bogatim kulturnim programom, na katerem so nastopili: otroci iz CICI ustvarjalnih delavnic DPM Ruše, vrtec Ruše: skupina Muce, Varstveno delovni center Polž Maribor enota Ruše, OŠ Janka Glazerja Ruše, Konservatorij za glasbo in balet Maribor – dislociran oddelek Ruše, dekleta Mažoretnega in twirling kluba in dijaki gimnazije in srednje kemijske šole Ruše. Glasbena gosta Unicefove prireditve sta bila Alja Krušič in Nino Ošlak. Prav tako pa se je večera v Rušah udeležil tudi, izvršni direktor UNICEF-a Slovenije, g. Tomaž Bergoč, ki je za našo kamero povedal, da mu je bilo v veselje priti ob dnevu UNICEF-a v Ruše in da ga otroci vedno znova navdušujejo z odličnim programom. Ob tej priložnosti so otroci skupaj z svojimi mentoricami izdelali tudi kar nekaj punčk iz cunj. Punčke simbolizirajo otroke, ki so potrebni naše pomoči. Ob koncu prireditve so bile naprodaj, z zbranim denarjem so obiskovalci prispevali k ceplenju in s tem zmanjšanju izumrtja otrok.
Unicef-Cezam_11.12.14
UNICEF je bil v Sloveniji ustanovljen leta 1993. Skrbi za preživetje in kakovosten razvoj otrok, jim zagotavlja ustrezno prehrano in pitno vodo, osnovno zdravstveno oskrbo in osnovno izobraževanje. Otroke ščiti pred izkoriščanjem in zlorabami ter jim pomaga v kriznih razmerah.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.