12:43, čet, 28. Mar

12. Mega malčkova zabava





Ta vikend bo v Dravogradu znova združil okoli 6000 mladih nadobudnežev in njihovih staršev na največji športno-rekreativni prireditvi na Koroškem, že 12. Mega malčkovi zabavi s HOFER-jem, ki na več kot 4.500 m2 površin ponuja več kot 20 zabavnih in rekreativnih aktivnosti za otroke.

11. Mega malčkova zabava DravogradOb letošnjem Svetovnem dnevu čebel bodo še dodatno medeno obarvane aktivnosti, s čebelarskimi delavnicami in s kar 1.000 medenimi napitki za najmlajše. Aktivni in zabavni vikend za družine se bo pričel že v soboto s Kolesarskim sejmom rabljene in nove opreme, na katerem se bodo lahko vsi kolesarski navdušenci dodatno opremili ter preizkusili na brezplačnih vodenih kolesarskih turah z električnimi kolesi. Nedeljsko dogajanje se bo pričelo v dopoldanskih urah z Malčkovim tekom na Ravnah, na katerem se vsako leto preizkusi okoli 400 otrok, aktivni in zabavni vikend za družine pa se bo zaokrožil v Dravogradu z že tradicionalno popoldansko zabavo.

Aktivni in zabavni vikend na Koroškem je posvečen otrokom in njihovim družinam, saj najmlajše skozi športno igro in zabavo spodbuja h gibanju ter aktivnemu preživljanju prostega časa. Tako se bodo otroci med 3. in 10. letom v nedeljo dopoldne preizkusili na tradicionalnem Malčkovem teku v grajskem parku na Ravnah. Za letošnjo tekaško motivacijo bo dodatno poskrbel zabavni Miha Deželak, ki bo kot ambasador gibanja Malčkovega športa skupaj z otroki pretekel zastavljeno traso.

Letošnjo, že 12. Mega malčkovo zabavo s HOFERjem, bodo tokrat zaznamovale čebele. Prvič letos bo 20. maja potekal Svetovni dan čebel, osveščanju o pomenu teh pridnih in aktivnih malih prijateljic pa se pridružuje tudi največja športno-rekreativna prireditev za otroke na Koroškem. Na temo čebelarstva bodo z najmlajšimi soustvarjali tudi dijaki in mentorji Šolskega centra Slovenj Gradec – Srednja šola Slovenj Gradec in Muta.

Najmlajši se bodo lahko med aktivnostmi okrepčali s kar 1.000 okusnimi medenimi napitki Maja in Vili. Z njimi želijo organizatorji opozoriti na pomen zdrave prehrane najmlajših in njihovega vsakodnevnega gibanja za razvijanje aktivnega življenjskega sloga.

11. Mega malčkova zabava Dravograd

O Malčkovem športu:

Malčkov šport predstavlja otroške programe, katerih glavni cilji so usmerjeni v vsestranski razvoj otrok, igro, učenje, zabavo in animacijo.  Poslanstvo njihovih programov je usmerjeno v spodbujanje gibanja in aktivnega preživljanja prostega časa najmlajših, kot tudi vzgoja otrok v duhu vrednot, povezanimi z aktivnim življenjskim slogom.

V enajstih letih svojega delovanja so v Malčkovem športu v rekreativnih aktivnostih povezali že več kot  30.000 otrok iz Koroške, Štajerske in Primorske regije. Poletje bodo pričeli s projektom Timu se dogaja!, v sklopu katerega bodo za otroke med poletnimi počitnicami organizirali tečaje rolanja, plavanja, tenisa ter jih popestrili tudi z organizacijo rojstno-dnevnih zabav.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.