05:11, čet, 18. Apr

13 let Hiše Stare trte v Mariboru





Od odprtja Hiše Stare trte na mariborskem Lentu je minilo 13 let. Letošnji rojstni dan pa praznujejo nekoliko drugače in vabijo k virtualnem sprehodu po Hiši Stare trte med prvomajskimi prazniki.

Obiskovalci z vseh koncev sveta, mnogi obiski visokih gostov, odprta vrata vse dni v letu, najbogatejša zbirka odličnih štajerskih vin in ena najbolj obiskanih mariborskih turističnih znamenitosti je nekaj najvidnejših odlik, s katerimi Hiša Stare trte drži korak z najpomembnejšimi turističnimi znamenitostmi pri nas.

Hiša Stare trte. Foto: Ciril Ambrož

V letu 2019 je Hišo Stare trte obiskalo 56.500 obiskovalcev, ki bodo prihodnje leto deležni novosti v obliki digitalizirane predstavitve zgodbe najstarejše trte sveta.
A hram vinske tradicije in kulture Maribora, Štajerske in Slovenije letos praznuje prazen, brez vsakodnevnega vrveža obiskovalcev in družbe številnih poslovnih partnerjev. Zavod za turizem Maribor-Pohorje je obeležje pospremil z zahvalo vsem, ki sodelujejo pri pisanju uspešne vinsko-kulinarične zgodbe Maribora, in z vabilom širši javnosti k virtualnemu sprehodu po Hiši Stare trte v času prvomajskih praznikov.

Da bi tudi doživetje spoznavanja izjemnih štajerskih vinih poustvarili v varnem zavetju doma, ponuja Hiša Stare trte kar 144 različnih vin vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija v svoji spletni vinoteki. Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor-Pohorje, pa vsem prijateljem Stare trte, ljubiteljem in poznavalcem žlahtne kapljice ter obiskovalcem mesta najstarejše trte sveta ob tej priložnosti sporoča: “Naj vas prevzame življenjska energija najstarejše trte sveta! Črpajmo moč za nadaljnje delo in prihodnost iz zgodbe Stare trte, ki ne pripoveduje le o neustavljivi volji po preživetju, ampak tudi po bogatem razcvetu!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.