09:53, pet, 29. Mar

14. festivala Letni oder Ruše 2013





Mesec avgust bo tudi letos v znamenju festivala Letni oder Ruše 2013, že štirinajsto leto zapovrstjo.

Festival bo med 23. avgustom in 1. septembrom v Ruše prinesel svež ustvarjalni vrtinec. Glavni oder bo ponujal vrhunske koncerte in gledališke predstave (Sidharta, Terra Folk, Tadej Toš, Briljantno Ločena (Violeta Tomič), Kandidat za Vampirja in še več), znova bodo oživele Pohorske pravljice za otroke in odrasle, otroški oder bo očaral dopoldneve, že 11. Kantfest pa bo oznanjal svoje Zlate, Srebrne in Bronaste Kante, že drugo leto zapored bo za ulično festivalsko vzdušje na Ruških ulicah skrbelo ulično gledališče.

To še ni vse. Na prizorišču Paviljon v Parku pa bodo obiskovalci in domači užitkarji lahko posedeli v zavetju dreves in ob osvežilni pijači prisluhnili kvalitetnim mladim glasbenikom in igralcem uličnega gledališča. Prav tako pa se bo pod okriljem KURS-a odvijal športni dan v Rušah, kateri bo poskrbel za adrenalinsko vzdušje. Za vse tiste kateri pa si bodo želeli ogledati lepote Ruš, pa bo poskrbljen voden ogled.

Festival 6-ih odrov, 10-ih dni in več kot 150 nastopajočih, bo poskrbel tudi za obujanje starih običajev v Rušah, tako se bodo v okviru festivala odvijale tudi delavnice steklarstva.

Festival nudi več kot polovico programa brezplačno, predstave na letnem gledališču in koncerti v okviru Kantfesta pa bodo na voljo za 3 do 12 eurov (za otroke do sedmega leta in za invalide je obisk brezplačen). Vstopnice lahko kupite od 2. avgusta na prodajnih mestih CEZAM-a, v Infopisarni Europarka, in na prizorišču eno uro pred pričetkom dogodka.

Iskrena želja ustvarjalcev festivala je, da Festival letni oder Ruše postane osrednji dogodek vseh nas, Rušanov, da prikliče na plano vse, kar se ustvarjalnega in kvalitetnega skriva v tem kraju ter da so vsaj v teh dnevih Rušani ponosni, da so Rušani in da se v užitku in ustvarjanju družimo.

Vabljeni torej v vedno mlajše Ruše, v pozni poletni objem Pohorja in Drave.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.