20:34, sob, 27. Jul

16. festival Letni oder Ruše odpira vrata





V Rušah se jutri pričenja že 16. festival Letni oder Ruše. Osrednje prizorišče bo tudi letos na Letnem gledališču, v objemu mogočnih smrek, pestro dogajanje pa bo tudi v središču kraja. V 16 – ih dneh bodo festival spremljali in ga oblikovali koncerti, predstave in razstave. Uradno se bodo vrata festivala odprla jutri, z že 13. Kantfestom in izborom Zlate, Srebrne in Bronaste kante.

novinarska flor 2015 (13)-2

Festivalsko dogajanje bo po besedah organizatorjev, ki so ga podrobneje predstavili danes na tiskovni konferenci , tudi letos prineslo v Ruše svež veter. Letno gledališče ostaja tudi letos osrednja točka festivalskega dogajanja. Med drugim bodo na festivalu nastopili Perpetum Jazzile, Rambo Amadeus, Let 3, Matjaž Javšnik, Reporter Milan, Andrej Rozman – Roza, Manouche, Zmelkow in Tadej Toš, Pohorske pravljice za otroke in odrasle. Dopoldansko dogajanje bo namenjeno predvsem otrokom, v parku pa bodo potekale Artmarjeve ustvarjalne delavnice. Poleg kulture in glasbe, bo čas tudi za šport. Za ljubitelje športnega udejstvovanja, bo letos v okviru festivala potekal pohorski trail maraton.

Letos kar na treh lokacijah, poleg že ustaljene, še v paviljonu v parku sredi Ruš in v Selnici ob Dravi, se bo predstavil tradicionalni festival kantavtorstva Kantfest, na katerem se bodo predstavili mladi, še neuveljavljeni kantavtorji kot tudi stari mački tega žanra.

Tokrat organizatorji napovedujejo podaljšanje festivalskega dogajanja. Po besedahprogramskega vodje festivala in direktorja CEZAM Blaža Kosija, je podaljšanje festivala za organizatorje še večji zalogaj, saj so morali sestaviti še širši program. Zato so potrebovali tudi več prostovoljcev, kateri so se z veseljem odzvali, v projektu pa sodeluje okrog 40 ljudi. Po besedah Kosija, pričakujejo letos okoli 25.000 obiskovalcev. “Posebnost festivala je zagotovo naš osrednji oder. Gre za naravni amfiteater, kjer se Rušani v teh vročih mesecih hodimo ohlajat. Zanimiva pa so tudi vsa druga prizorišča,” je dodal Kosi.

Prireditve, predvsem otroške, bodo znova brezplačne. Za predstave v letnem gledališču in koncerte v okviru Kantfesta so vstopnice na voljo že nekaj časa na prodajnih mestih v Športnem parku Ruše, mariborskem Europarku, preko Eventima, pa tudi na prizorišču uro pred pričetkom dogodka.

Kot so še povedali na današnji novinarski konferenci je celotni zalogaj festivala okrog 80. 000,00 EUR.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.