01:41, pet, 29. Mar

V Lenartu podpisali pogodbo za izgradnjo čistilne naprave





Podpis izvajalskih pogodb za gradnjo čistilne naprave Lenart v sklopu operacije Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Lenart.

V petek, 10. septembra pri Vrtcu Lenart v Lenartu podpis izvajalskih pogodb za gradnjo čistilne naprave Lenart s krajšim kulturnim programom. Pogodbo za sklop ena, dva in štiri sta podpisala mag. Janez Kramberger, župan Občine Lenart in Branko Potočnik, direktor podjetja CID – ČISTILNE NAPRAVE, družba za projektiranje, izgradnjo in upravljanje čistilnih naprav, d.o.o. iz Kopra, za sklop dve pa je z županom pogodbo podpisal Janez Belna, direktor podjetja KOMUNALA SLOVENSKE GORICE komunalne, storitvene in trgovske dejavnosti d.o.o. Pri podpisu je bil prisoten tudi minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak.

Urejanje odvodnjavanje in čiščenje odpadnih voda

Z načrtovano investicijo se v Lenartu ureja odvajanje in čiščenje odpadnih voda, hkrati pa se omogočajo kapacitete za prevzem grezničnih gošč in blata iz malih komunalnih čistilnih naprav. Vrednost investicije znaša 5.647.718,70 evra, od tega evropska sredstva znašajo 2.790.939,22 evrov, Republika Slovenija za investicijo zagotavlja 697.734,81 evra, ostala sredstva bodo zagotovljena iz občinskega proračuna Občine Lenart.

S projektom Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Lenart se ureja odvodnjavanje in čiščenje odpadnih voda. Hkrati se omogočajo kapacitete za prevzem grezničnih gošč in blata iz malih komunalnih čistilnih naprav za tista območja občine Lenart, kjer ni urejenega sistema odvajanja in čiščenja.

Ministrstvo za okolje in prostor je 5. julija letos izdalo sklep o sofinanciranju operacije iz Kohezijskega sklada za operacijo Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v Občini Lenart za katero skupna višina sredstev za izvedbo znaša 5.647.718,70 evrov. Obdobje upravičenosti stroškov in izdatkov za operacijo je od 1. januarja 2021 do 31. decembra 2023.

Prispevek na programskem območju kohezijska regija Vzhodna Slovenija znaša največ 3.488.674,03 evra, od tega je prispevek Evropske unije v višini 80 odstotkov zneska, za katerega velja stopnja sofinanciranja za prednostno naložbo, vendar ne več kot 2.790.939,22 evra, pripadajoča udeležba Republike Slovenije znaša 20 odstotkov, vendar ne več kot 697.734,81 evra. Vsa preostala potrebna sredstva za izvedbo in dokončanje operacije je dolžna zagotoviti Občina Lenart iz občinskega proračuna.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.