22:29, ned, 28. Jul

19-letnico na urgenci odslovili, v zdravstvenem domu poklicali rešilca, potrebovala je kisik





Portal svet24.si poroča o dogodku, ki se je pripetil v urgentnem centru Splošne bolnišnice (SB) Murska Sobota. Mama je za prej omenjen portal dejala, da jo zanima le, zakaj hčerke na urgenci niso poslali do zdravnika, kljub temu, da je komaj dihala.

Punca je sicer astmatičarka, zdaj pa je zbolela za bakterijo in pri njej vsako obolenje povzroči težave z dihanjem. “Takoj, ko je vstala, sva šli k njeni pediatrinji, kjer je dobila inhalacijo s kisikom, zdravnica pa naju je z napotnico napotila na bolnišnično urgenco. Hčerko sem odložila pred urgentnim centrom in odšla parkirat. Medtem je hči pri vstopnem okencu sestri izročila napotnico in druge papirje od zdravnice, dobila pa je obrazec o covidu, ki ga je morala izpolniti. V tem času sem že prišla do urgence, hči je prišla ven in mi dejala, da jo je medicinska sestra poslala v soboški zdravstveni dom k pulmologu,” so zapisali na svet24.si.

Ko sta prišle do zdravstvenega doma, je 19-letnica pokazala dokumentacijo, medicinska sestra pa je presodila, da je v slabem stanju in poklicala na pomoč reševalno vozilo. Mama za Svet24 pove, da so hčeri pomodrele ustnice in že v rešilcu so ji morali dati kisik.

Premestili so jo na pljučni oddelek, kjer je ostala nekaj dni. Direktor SB Murska Sobota Daniel Grabar je dejal, da se je gospa s hčerko res oglasila pri njih. Dejal je, da je bilo stanje deklice po oceni medicinske sestre zadovoljilo, zato je sestra svetovala pregled v zdravstvenem domu. Pojasnil je, da so zaradi zaposlenih in števila pacientov na urgentnem oddelku v stiski.

“Postopek obravnave je res bil podaljšan, ko pogledam nazaj, po nepotrebnem. Res bi jo lahko zadržali že pri prvem pregledu, vendar smo, kot že rečeno, ob obremenitvi v urgenci poskušali najti najboljšo rešitev za dekle. Hudo nam je, da se je to zgodilo, obžalujemo, da zadeve nismo takoj ustrezno rešili,” je še dejal.

Celoten članek najdete TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.