09:43, tor, 23. Apr

20 let Mestnega gledališča Ptuj





V Mestnem gledališču Ptuj so si lahko vsi ljubitelji gledališča ogledali monodramo Wilhelma Reicha z naslovom Govor malemu človeku v izvedbi Vlada Novaka in režiji Sama M. Strelca. S tem dogodkom so v gledališču obeležili 20-letnico prve profesionalne predstave. Slavnostni govornik je bil župan Mestne občine Ptuj, Miran Senčar.

9458c7c5-d44a-4345-ad98-a3766f62fa98

e43b52a0-1893-48e2-aa9a-6c844c5a67a6

Mestni svet Mestne občine Ptuj je na seji dne 4. decembra 1995 sprejel Odlok o ustanovitvi javnega zavoda Gledališče Ptuj. Prva uprizoritev novo ustanovljenega poklicnega gledališča na Ptuju je bila 26. februarja 1996. Ob 20-letnici delovanja so ponovno uprizorili predstavo, s katero so pričeli poklicno pot. To je bila monodrama Govor malemu človeku., ki je po 20 letih še vedno aktualna. Obiskovalci so bili nad predstavo navdušeni, saj je govorila o socialnih in aktualnih problemih človeštva, veliko pohval pa je tudi prejel igralec Vlado Novak. Med obiskovalci je bil tudi Tadej Toš, ki je na odru ptujskega gledališča stal že mnogokrat in se na odru že dolgo počuti povsem domače. Režiser predstave Samo M. Strelec in direktor gledališča Peter Srpčič sta se strinjala, da je za njimi 20 let lepih spominov, neskončnih zgodb in številnih predstav. Župan Miran Senčar, ki je tudi sam velik ljubitelj gledališča, si želi, da tudi v prihodnje ostaja gledališče pomemben del njihove občine.


”Mali človek, kako hitro imaš pri roki diagnozo o blaznosti, kadar ti resnica ni po godu. Norce si po zaprl in zdaj upravljajo ta krasni novi svet normalni ljudje”.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.