14:16, pon, 26. Avg

28-letna ženska in 22-letni moški kradla, policisti so jima stopili na prste





Policisti PP Slovenska Bistrica so sicer že 22. avgusta 2024, malo pred 14. uro, obravnavali kaznivo dejanje velike tatvine v okolici Slovenske Bistrice, kjer sta osumljenca, 38-letna ženska, 22-letni moški, vstopila v odklenjeno stanovanjsko hišo in iz notranjosti odtujila tri motorne žage.

“Pri storitvi je osumljenka zamotila stanovalce hiše tako, da 22-letnik medtem odtujil navedene predmete. Osumljenka pa je uspela iz denarnice v dnevnem prostoru odtujiti tudi 160 evrov gotovine. Po storjenem dejanju sta se odpeljala s kraja. Ker je bila informacija o tatvini pravočasno sporočena policiji, smo s takojšnjim odzivom, ustrezno organizacijo dela policistov, tudi ob sodelovanju kolegov iz PU Celje, ter zaradi sodelovanja občanov s pomembnimi informacijami, osumljene z vozilom uspeli izslediti in ustaviti na območju Policijske uprave Celje,” poroča PU Maribor.

“Storilca sta na poti s kraja dejanja predmete sicer odvrgla, vendar smo jih našli in ustrezno zavarovali. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, zasegli predmete, ter zbirali obvestila. Pri osumljenima smo našli tudi več kosov nakita, za kar sumimo, da tudi izvira iz kaznivih dejanj, zaradi česar so bile fotografije teh predmetov objavljene v medijih, da jih prepoznajo morebitni oškodovanci.”

Osumljenima, ki sta dejanje izvedla na posebno predrzen način, so odvzeli prostost in odredili pridržanje, nakar sta bila 24. 8. 2024 privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper oba najprej odredil sodno pridržanje, dan kasneje pa še pripor.

“Pri obravnavi primera se je še enkrat pokazalo, da je aktivno sodelovanje občanov in nudenje pomembnih informacij ključnega pomena za uspešno preiskovanje kaznivih dejanj s strani policije.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.