00:27, sre, 24. Jul

Strokovno srečanje Dan konstrukterjev 2014





Univerza v Mariboru vabi na strokovno srečanje Dan konstrukterjev 2014 – Dan inženirja Ivana Munde, ki bo v torek, 13. maja 2014 v predavalnici inž. Ivana Munde (E-104) na Fakulteti za strojništvo Univerze v Mariboru, Smetanova ulica 17, Maribor.

Fakulteta za strojništvo

Namen srečanja

Namen organizacije prvega strokovnega srečanja konstrukterjev je vzpodbuditi boljše medsebojno poznavanje in izmenjavo izkušenj konstrukterjev iz slovenskega gospodarstva, razvojnih in izobraževalnih institucij, ki kakorkoli delujejo na področju konstruiranja, ter študentov študijskih smeri konstruiranje in omogočiti konstrukterjem in podjetjem javno strokovno predstavitev svojih raznovrstnih konstrukterskih dosežkov. Obenem je namen srečanja tudi promoviranje poklica konstrukterja ter povečanje prepoznavnosti pomena konstruiranja v sodobni industriji.

Vabljeni so predvsem inženirji konstrukterji iz podjetij, vodje konstrukterskih skupin, vodje razvoja, podjetniki, raziskovalci, znanstveniki in študenti študijskih smeri konstruiranje, kakor tudi druga javnost, ki jo zanima področje konstruiranja.

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku in je brezplačen za vse udeležence.

Dan konstrukterjev bo posvečen spominu na enega največjih slovenskih konstrukterjev, inž. Ivana Munde, ki je dolga leta izjemno kreativno ustvarjal na področju gradnje transportnih naprav v podjetju Metalna v Mariboru. V uvodnem delu srečanja se bomo spomnili nekaterih njegovih konstrukterskih presežkov.

Uvodno strokovno predavanje bo izvedel gospod Aleksander Hercog, univ. dipl. inž. str., vodja razvoja in konstrukcije v podjetju Palfinger d.o.o., Maribor, v katerem bo orisal sodobna znanja, veščine in spretnosti, katere mora obvladovati sodobni konstrukter za uspešno strokovno delo.

V nadaljevanju pa bodo svoje delo in konstrukterske dosežke predstavili inženirji konstrukterji iz slovenskih podjetij ter študenti Fakultete za strojništvo.

Okvirni program srečanja

8.30-9.00 Prihod in registracija udeležencev
9.00-9.15 Pozdravni otvoritveni nagovori
9.15-9.45 Predstavitev življenja in dela inž. Ivana Munde – g. Milan Cizl, univ. dipl. inž. str.
9.45-10.15 Prvine sodobnega konstruiranja – g. Aleksander Hercog, univ. dipl. inž. str., Palfinger Marine d.o.o., Maribor
10.15-10.45 Odmor za kavo
10.45-12.30 6x15min predstavitve prispevkov konstrukterjev iz podjetij
12.30-13.30 Odmor za kosilo
13.30-15.30 8x15min predstavitve prispevkov konstrukterjev iz podjetij in študentov FS
15.30-16.00 Pobude udeležencev, zaključne ugotovitve srečanja in zaključni nagovori

Veselijo se vaše udeležbe in prijetnega druženja z Vami!

Organizator srečanja: Inštitut za konstrukterstvo in oblikovanje, Fakulteta za strojništvo, Univerza v Mariboru

Predstojnik IKO: red. prof. dr. Zoran Ren, Tel.: 02-220-7702; E-mail: zoran.ren@um.si.

Tajnica srečanja: ga. Renata Potočnik, Tel.: 02-220-7523, E-mail: renata.potocnik@um.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.