07:09, pet, 19. Apr

35. ljubilej ŽPZ KUD Bistrica ob Dravi





Včeraj, 17. decembra so v Kulturnem domu Bistrica ob Dravi praznovale svoj 35. ljubilej ŽPZ KUD- a Bistrica ob Dravi. Sam koncert, ki so ga izvedle ob svojem ljubileju so združile z božično novoletnim časom.
Praznično obarvani koncert so izvedle v dveh delih, kot je povedala njihova zborovodkinja Damijana Arlati, so koncert razdelile v dva dela, prvi, ki je bil nekoliko bolj uraden in drugi del, ki je bil povsem praznično obarvan. Na koncertu pa so se predstavili tudi gostje, in sicer otroci iz tamkajšnjega vrtca, otroška folkklorna skupina ter dva solista iz Maribora.


Ob tem veselem dogodtku pa nam je zborovodkinja zaupala, da jih v naslednjem letu, ki je tik pred vrati čaka kar nekaj pomembnih nastopov, prav tako se je v zboru porodilu tudi nekaj želja. Tako bodo v naslednjem letu nastopile na reviji, kjer so se predstavljale tudi vsa leta do sedaj, izvesti si želijoi še kakšna dva ali tri koncerte, s katerimi bi se rade predstavile običinstvu in jim pokazale, kaj pojejo, ter kako delujejo vb zboru. Prav tako pa je eden izmed ciljev, ki so si jih v novem letu zadale, da bi šle tudi na kakšno gostovanje drugod po Sloveniji ali pa morda v tujino, in se tudi tam pokazale kaj in kako pojejo.


V teh 35. Letih delovanja se je tudi nekaj stvari spremenilo. Po besedah zborovodkinje se je zamenjalo v samem zboru največ zborovodkinj, tudi nekaj pevk, prav tako pa so v zbor stopile tudi mlade pevke in so tako dobili tudi »pomladek«. Zbor šteje kaqr osemnajst članic, od tega so dve pevki, ki sta v zboru že vseh petintrideset let. Žal se ena izmed njiju poslavlja, vendar kljub temu želijo v zboru delovati še naprej s toliko energije in pozitivizma.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.