06:32, sob, 22. Jan

38-letnik iz ljubosumja umoril ženo, brani se z molkom

Goran Ilikić, ki je obtožen, da je konec januarja v stanovanju v Kamniku iz ljubosumja umoril ženo, s katero sta se ločevala, se po poročanju Dnevnika in Večera zaenkrat brani z molkom. Na okrožnem sodišču v Ljubljani so nameravali v petek zaslišati mamo in sestro pokojne, a na sodišče nista prišli, poročata časnika.

Sojenje 36-letnemu Ilikiću se je začelo v petek

“Danes se ne bom zagovarjal. Za zdaj še ne…,” je po poročanju Dnevnika in Večera Ilikić povedal sodnici Vesni Podjed, potem ko je tožilec Matej Peterca prebral obtožnico.

Tožilstvo obtoženemu očita, da je ženo umoril iz ljubosumja, ker ni mogel sprejeti, da ima novega partnerja. Slednji je bil v času umora v stanovanju in je videl, da je obtoženi razbil vrata in svojo ženo začel zabadati z nožem. Na ulici je nato ljudi prosil, naj pokličejo pomoč.

Umor se je zgodil 31. januarja letos v bloku v Steletovi ulici v Kamniku, kjer je pokojna živela skupaj s hčerama, ki pa ju v času zločina ni bilo doma.

Ilikić, ki mu grozi od 15 do 30 let zapora, je v petek potrdil, da razume, česa ga obtožujejo, potem pa molčal. Tudi v sodni preiskavi se ni zagovarjal.

V petek so nameravali zaslišati mamo in sestro pokojne, vendar nista prišli na sodišče.

Pomotoma so jima namreč poslali vabilo kot oškodovankama (v tem primeru jima ni treba priti, še posebno, ker je na obravnavi navzoč njun pooblaščenec, odvetnik Martin Bregant), ne pa kot pričama (ko je udeležba obvezna).

Vir Sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *