22:26, ned, 28. Jul

39-letni Mariborčan storil vsaj 12 kaznivih dejanj, sedaj je v priporu





V Obvestilu PU Maribor smo vas v torek, 5. 4. 2022, obvestili, da so policisti prijeli in pridržali 39-letnega Mariborčana, ki je v Mariboru izvršil roparsko tatvino. Sumili so ga namreč, da je izvršil še več podobnih kaznivih dejanj.

V času pridržanja so policisti v kriminalistični preiskavi uspeli ugotoviti, da je pridržani Mariborčan osumljen storitve še vsaj 11 kaznivih dejanj tatvin

Te je izvrševal od začetka meseca decembra 2021 do prijetja, v različnih prodajalnah na območju mesta Maribor. Med dejanji je praviloma odtujeval različne tehnične predmete, v posameznih primerih pa tudi druge artikle, kot so razna čistila in prehrambeni izdelki. S temi dejanji je različne prodajalne oškodoval za okoli 1.900 evrov.

Policisti so pri osumljencu, na podlagi odredbe sodišče, opravili tudi hišno preiskavo, med katero so našli in mu zasegli del predmetov, ki izvirajo iz navedenih kaznivih dejanj.

Zoper osumljenega so policisti pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja roparske tatvine in 11 kaznivih dejanj tatvin ter ga v sredo, 6. 4. 2022, privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je zoper njega sprva odredil sodno pridržanje, po zaslišanju pa je zoper njega odredil pripor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.