17:16, pet, 19. Apr

40. mednarodni S.K.I.F. karate turnir za Pokal Ruše 2017





V Rušah danes poteka že 40. Tradicionalni mednarodni S.K.I.F. Karate-do turnir za Pokal Ruše 2017. Turnir je v kraj privabil več kot 400 tekmovalcev iz vseh kategorij iz klubov in zvez Slovenije in iz S.K.I.F. zvez Italije, Srbije, Romunije, Avstrije, Madžarske, Belgije,  Egipta in drugih držav Evrope.

Karate_Ruše

Tradicionalni mednarodni S.K.I.F. Karate-do turnir za Pokal Ruše 2017, je eden izmed najstarejših turnirjev karateja v Sloveniji, ki je vsa leta posvečen padcu legendarnega Pohorskega bataljona med NOB ter kraju in občini Ruše. Tudi letos so se turnirja udeležili številni vrhunski tekmovalci, reprezentanti nosilci medalj iz EP in SP kateri prihajajo iz klubov Slovenije in tujine. Dopoldan je potekala podelitev priznanj naj športnikom leta 2016 in diplom strokovnim kadrov ZKOS. Sledile so kvalifikacije in finale v katah s podelitvijo priznanj. Trenutno pa potekajo kvalifikacije, katerim bo sledil finale v kumiteju (borbah) posamezno in ekipno s podelitvijo priznanj in podelitev 40. Pokala Ruše 2017 Naj ekipi.

Karate_Ruše-7

Shotokan karate-do klub Š.D.-Ruše, ki je tudi vsakoletni organizator turnirja, vse od leta 1975 uspešno deluje ter vzgaja mlade in starejše v Shotokan karate-do športu in dosega vrhunske rezultate. Posebnost kluba je tudi v tem, da vsako leto organizira zelo pomembna tekmovanja na državnem in mednarodnem nivoju. Kot je povedal predsednik in glavni inštruktor kluba Š.D.-Ruše Ivan Čerič, klubu 40 let organizacije turnirja veliko pomeni, saj vsako leto domači športniki dosegajo veliko priznanj ter s tem dokazujejo, da po vseh teh letih še zmeraj ostajajo med boljšimi.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.