12:12, sre, 18. Sep

49-letnik izpred šole želel na silo odpeljati otroka, mati se je uprla, lažje jo je poškodoval





Pred eno od osnovnih šol v Slovenskih Konjicah so bili v ponedeljek priča agresivnemu vedenju 49-letnega moškega, ki je skušal na silo odpeljati svojega otroka. Mati se je uprla, pri tem pa jo je lažje poškodoval. Lažje poškodovani so bili tudi otrok in dva zaposlena na šoli, so danes za STA potrdili na celjski policijski upravi.

Policijo je o dogodku obvestila mati otroka. “V ponedeljek okoli 13.30 je občanka poklicala na operativno-komunikacijski center Policijske uprave Celje in nas obvestila, da je bivši partner poskušal iz šole na območju policijske postaje Slovenske Konjice na silo odpeljati njunega skupnega otroka v času, ko nima sodno določenih stikov z otrokom,” so pojasnili na celjski policijski upravi.

“Občanka je poskušala bivšemu partnerju preprečiti, da bi otroka odpeljal, pri čemer jo je lažje poškodoval. Prav tako sta bila v dogodku lažje poškodovana dva zaposlena na osnovni šoli, ki sta prav tako poskušala preprečiti, da bi osumljeni odpeljal otroka. Lažje poškodovan je bil tudi otrok,” so še dodali.

Očetu otroka ni uspelo odpeljati, ta se mu je močno upiral. Po poročanju Planet TV je po otroka nato prišla babica in ga odpeljala.

“V omenjenem primeru nadaljujemo zbiranje obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lažje telesne poškodbe in zanemarjanje mladoletne osebe. Osumljenemu smo izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja bivši partnerki in otroku. O zadevi smo obvestili pristojni center za socialno delo,” pravijo na policiji.

Osumljenega 49-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja in kršitev javnega reda in miru.

Po poročanju Slovenskih novic se je dogodek zgodil pred osnovno šolo Ob Dravinji. V incidentu sta bila poškodovana hišnika. Omenjeni moški naj bi bil nasilen na območju šole že pred dvema letoma.

Ravnateljica šole Nevenka Brdnik je za Planet TV potrdila, da so bili v ponedeljek priča nasilnemu izbruhu enega od staršev učencev. “Obžalujemo dejstvo, da so bili temu priča tudi učenci, ki so čakali na odvoze šolskih avtobusov,” je dejala. Vrata šole so iz varnostnih razlogov zaklenili, v prihodnje naj bi ob pomoči občine zagotovili tudi varnostnika.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.